Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Přepravní vůz dostal na Českolipsku smyk. Nové škodovky skončily v příkopě

Pondělní sněhová nadílka v Libereckém kraji dala zabrat řidičům na mnoha místech. Doprava stála a policisté řešili tři desítky dopravních nehod. Jiné to nebylo ani na Českolipsku. Tam se do potíží dostal i nákladní vůz převážející osm osobních automobilů. Náklad se převrátil do příkopu, škoda byla vyčíslena na skoro tři miliony korun.

K havárii došlo v pondělí kolem půl páté hodiny odpoledne. Řidič s přepravním vozem jel směrem od Ralska na Bělou pod Bezdězem. Rozbředlý sníh proměnil silnici ve špatně sjízdnou skluzavku. „Řidič bohužel nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze silnice a v mírné levotočivé zatáčce se dostal na rozbředlém sněhu do smyku, po kterém se jeho přívěs převrátil do příkopu,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič naštěstí vyvázl bez zranění, provedená dechová zkouška na alkohol ukázala negativní výsledek. „Řidič pak musel zůstat na místě až do dnešního rána, aby nové škodovky ohlídal do doby, než přijede těžká technika, která je i s přívěsem z lesa vyprostí,“ sdělila mluvčí.

Vyproštění vozů proběhlo v úterý mezi 9:30 až 13:00, po tuto dobu byl úsek neprůjezdný. „Při havárii se poškodily čtyři vozy značky Škoda Kamiq a jedna Škoda Octavia. Na místě jsme předběžně odhadli škodu na 2 700 000 korun,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, doprava, nehoda, sníh, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přepravní vůz dostal na Českolipsku smyk. Nové škodovky skončily v příkopě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.