Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Práce na tramvajové trati v Jablonci omezí provoz na příjezdu od Vratislavic

Pokračující rekonstrukce tramvajové trati v Jablonci nad Nisou omezí provoz na příjezdu od Vratislavic. Část ulice Budovatelů bude od pondělí ve směru na Liberec jednosměrná od křižovatky s ulicí U Nisy po křižovatku s Libereckou. Zcela uzavřená bude ulice Na Vršku a levý chodník v ulici Budovatelů. Objízdná trasa povede od kruhového objezdu v Tovární ulici směrem do centra ulicí U Nisy, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. Práce by tam měly skončit do 6. června.

Uzavírka si vynutí změny jízdních řádů i zavedení dočasné linky MHD. „Kvůli uzavírce části ulice Budovatelů a obratiště v Tyršových sadech povede linka náhradní dopravy X11 do odvolání po objízdné trase ze zastávky Brandl ulicí U Nisy a končit bude u křižovatky ulic Budovatelů a U Nisy, kde bude zastávka výstupní a zároveň nástupní pro směr do Liberce," doplnila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Autobusy X11, které po dobu rekonstrukce trati z Vratislavic do Jablonce nahrazují tramvaje, nebudou obsluhovat zastávku v Liberecké ulici ve směru do centra ani Tyršovy sady.

Uzavírka ovlivní také provoz autobusů městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou na linkách 104, 105, 106 a 114 ve směru na autobusové nádraží. Náhradou za zastávku v Liberecké ulici budou stavět v ulici 28. října za křižovatkou s Rýnovickou a stavět budou také na Horním náměstí, kde bude náhrada za zastávku u Obchodní akademie. V opačném směru bude podle Fričové provoz beze změn. Upravený bude také provoz na linkách 112 a 133 a nově bude jezdit linka 123, která zajistí spojení z autobusové nádraží, k divadlu, do Liberecké ulice, k lázním a zpět na nádraží.

Opravy tramvajové trati komplikují dopravu v Jablonci od začátku dubna. Práce navazují na rekonstrukci tramvajového spojení mezi Libercem a Jabloncem, na kterém se pracuje od července 2021. Stavba bezmála za tři čtvrtě miliardy korun je rozdělená na čtyři úseky, na nichž se pracuje souběžně. Hotová by měla být v červnu. Po dokončení modernizace povede trať přes nový most v Zeleném Údolí a bude mít i větší poloměr oblouků. Úsek z Vratislavic do Jablonce ale zůstane jednokolejný, přidat další kolej není podle dopravního podniku třeba, na trase je dost výhyben.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMLJ

Štítky ČR, doprava, stavby, správa, tramvaje, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Ženíšek

Tak snad se letos dočkàme.Těšíme se,že bude celá trasa tramvajová.Škoda,že několik podivínů odmítlo dotace na prodloužení do centra Jablonce.

Úterý, 16. května 2023, 11:16Odpovědět

Práce na tramvajové trati v Jablonci omezí provoz na příjezdu od Vratislavic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.