Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Taxikář uhýbal autu v protisměru a spadl ze srázu. Policie hledá řidiče druhého auta, který z místa ujel

Dva zraněné si minulé pondělí vyžádala v Jablonci nad Nisou dopravní nehoda v ulici Pod Vodárnou. Řidič taxislužby se tam Škodou Octavií snažil vyhnout v levotočivé zatáčce velkému vozu jedoucímu částečně v protisměru, nezpevněná krajnice však auto neudržela a spadlo ze srázu. Řidič druhého vozu z místa nehody ujel. Teď po něm pátrá policie a hledá také případné svědky nehody.

„K nehodě došlo minulý týden v pondělí 12. srpna odpoledne ve 12.40 hodin v Jablonci nad Nisou v ulici Pod Vodárnou. Řidič s vozidlem taxislužby Škoda Octavia jel v té době ve směru od Liberce, kde v levotočivé zatáčce z protisměru vyjelo dosud nezjištěné větší vozidlo, jehož dosud neznámý řidič se nedržel dostatečně při svém pravém okraji vozovky. Aby řidič se Škodou Octavie zabránil jejich střetu, najel vpravo na nezpevněnou krajnici, která ho s vozem neudržela, narazil do betonových obrubníků a následně došlo k pádu vozidla z prudkého srázu,“ popisuje nehodu mluvčí liberecké policie Dagmar Sochorová.

Neznámý řidič však z místa události ujel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. „Při uvedeného dopravní nehodě byli zraněni dva spolujezdci ve vozidle taxislužby, kteří byli převezeni na ošetření do jablonecké nemocnice. Alkohol u řidiče taxislužby policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ dodává Sochorová.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří uvedenou dopravní nehodu i nadále šetří, proto žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili na telefonním čísle 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. „Policisté přivítají jakékoliv informace směřující ke zjištění totožnosti neznámého řidiče i k samotnému průběhu dopravní nehody. Samozřejmě budou rádi, když se jim neznámý řidič pravděpodobně většího vozidla přihlásí sám,“ uzavírá policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, policie, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikář uhýbal autu v protisměru a spadl ze srázu. Policie hledá řidiče druhého auta, který z místa ujel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.