Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Řidiči, pozor! Cyklistický závod v sobotu uzavře silnici v Jizerských horách

Jizerskohorská silnice vedoucí od kostela v Josefově Dole přes Karlov ke kapličce v Hraběticích bude v sobotu uzavřená. Důvodem je konání cyklistického závodu ČT Author Cup. Podle webu organizátorů se podařilo vyprodat všechna startovní čísla, na start 21. ročníku závodu horských kol by se tak mělo postavit 3500 závodníků.

Zhruba čtyřkilometrový úsek bude uzavřený po dobu závodu. Start z náměstí v Josefově Dole je plánovaný na 10:00, na účastníky čeká 63 kilometrů. Policie po zkušenostech z předchozích let doporučuje závodníkům i divákům, aby důsledně zabezpečili svá zaparkovaná vozidla a nenechávali v nich žádné odložené věci. "Na samotné závodníky pak apelujeme, aby svá jízdní kola před závodem a následně i po jeho skončení řádně zabezpečili proti krádežím, a nedali tak nikomu příležitost volně odložená jízdní kola odcizit," dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

V posledních letech si cyklisté svá kola chrání lépe, zloděje zřejmě odrazují i zvýšená bezpečnostní opatření ze strany policie. Loni nemuseli policisté šetřit žádný trestný čin ani přestupek proti majetku. Naposledy větší škodu způsobili zloději při závodě v roce 2012, kdy odcizili deset jízdních kol za více než půl milionu korun.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jizerské hory, Josefův Důl, Česká televize, cyklistický závod, Hrabětice, policie, jízdní kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Volf

Čt autor cap je jeden zmála zavodú kterych se rad z učastnují ikdiž letos nejedu,počasi krajina a i lidé sou tam moc fajn,moc se mi tam libí.A vzdi kdiž mam možnost se tam vracím.

Sobota, 8. října 2016, 08:14Odpovědět

Řidiči, pozor! Cyklistický závod v sobotu uzavře silnici v Jizerských horách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.