Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kultura

Hudba z legendární herní Mafie naživo! Filharmonie Brno odehraje ve Foru Karlín jedinečný koncert

Je to už osmnáct let, co jsme poprvé hltali parádní českou počítačovou hru Mafia: The City Of Lost Heaven… Cítíte nostalgii? Tak se připravte, že vás ve středu 4. března bude příjemně mrazit v zádech. Od 19 hodin se v pražském Foru Karlín...

VIDEO: Film Psí láska vás zavede k musherce Janě Henychové

Někdo Janu Henychovou obdivuje, někdo nechápe. Zasvětila svůj život psům, se kterými zdolává ty nejtěžší závody psích spřežení na světě. A jedním z nich je i 1 200 kilometrů dlouhý Finnmarksløpet. To vše a mnohem více odhalí film Psí láska.

FOTO/VIDEO: Lasvit vytvořil jedinečné skleněné draky s miliony křišťálů, které zdobí hotel v Tichomoří

Firma Lasvit založená libereckým rodákem Leonem Jakimičem dobývá svět a překonává limity sklářského řemesla. Tentokrát vytvořila jedinečné čtyřicetitunové draky pro hotel na ostrově Saipan.

Hudebně poetický večer u Fryče. Vystoupí Jan Žamboch a Roman Hampacher

Sólový projekt Jana Žambocha známého z kapely Žamboši a také Baritóny Romana Hampachera. To je sestava pro čtvrteční hudebně poetický večer, který se koná od 19 hodin v prvním patře knihkupectví Fryč.

Pojďte do knihovny. Za knihami, hrami i němčinou

Lámete si hlavu nad tím, jak strávit dnešní nebo zítřejší podvečer? A co třeba v knihovně? Pokud byste náhodou mezi stovkami knih nenašli nic zajímavého, možná vás zaujme alespoň doprovodný program.

Muzeum v Liberci hledá pamětníky, chce vydat knihu

Severočeské muzeum v Liberci hledá pamětníky, kteří by mu pomohli zaplnit hluchá místa v jeho 147leté historii. Informace od nich chce využít pro publikaci, která zmapuje celou minulost muzea a kterou se chystá vydat letos na podzim. „Taková...

Na Benátskou! s Impulsem dorazí německá zpěvačka Nena. Další nově ohlášenou hvězdou je Paľo Habera a Team

Zahraničním headlinerem osmadvacátého ročníku festivalu Benátská! s Impulsem, který se koná od čtvrtka 23. července do neděle 26. července 2020 v krásném prostředí areálu ve Vesci u Liberce, je legendární zpěvačka NENA z Německa. V Čechách...

Voda v minulosti i budoucnosti. Putovní výstava se představí na Benešáku

Téma vody je v dnešní době aktuálnější více než kdy dřív. To se snaží také zachytit výstava s názvem Voda a civilizace, která bude od 4. března k vidění na náměstí před libereckou radnicí.

Hudební klání ve Varšavě. Proti sobě se postaví kapely různých žánrů

Unikátní hudební klání tří kapel různých stylů proběhne už tuto sobotu ve Varšavě. X_jazz, Lex a Skyburn zkříží své nástroje v nelítostném zvukovém klání, kde zazní jak největší hity kapel, tak vzájemné coververze a dojde i na světoznámé kousky v...

Frýdlant se promění v rej deskových her. Uskuteční se zde první festival

Už o tomto víkendu se uskuteční první ročník Frýdlantského festivalu deskových her. Dospělákům pravidla a herní fígle vysvětlí děti.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.