Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kultura

Nedělní pohádka u Fryče. Ruda Hancvencl zahraje maňáskového Robinsona

Klasické dílo světové literatury. To je Robinson Crusoe Daniela Defoe. Nečetněkrát byl zdramatizován, zfilmován, existuje i loutkový film. V Liberci ale nyní můžete vidět originální zpracování jabloneckého Rudy Hancvencla, který Robinsona převedl...

Na Anifilmu bude soutěžit stovka filmů. Třináct z nich uvidí diváci v Liberci ve světové premiéře

Na mezinárodním festivalu animovaných filmů Anifilm, který letos poprvé hostí Liberec, bude ve čtyř kategoriích soutěžit 111 děl. Z toho 13 bude mít světovou a deset evropskou premiéru. Organizátoři festivalu vybírali z více než 1200 přihlášených...

Mezinárodní den slušný rockový muziky

Pátek, 14. února 2020, 09:04Kultura

Mezinárodní den slušný rockový muziky

Asi jste si všimli, že na Rock Radiu si na svátek sv. Valentýna příliš nepotrpí. Myslí si, že 14. únor je vykalkulovaný svátek, jehož skutečným důvodem je vytáhnout lidem z kapes peníze.

Užijte si komentovanou procházku Libercem, zavede vás na různá místa

Chcete se projít městem a zároveň se o něm něco dozvědět? Pak si nenechte ujít komentovanou procházku v sobotu 22. února.

Česká premiéra v Liberci. Malé divadlo uvede hru o dospívání dětí i rodičů Syn

Francouzsky jemné rodinné drama Syn o dospívání nejen dětí, ale i rodičů, uvede v české premiéře liberecké divadlo F.X. Šaldy. V Malém divadle ho bude hrát poprvé tento pátek. Inscenace Syn je od Floriana Zellera, který patří k nejúspěšnějším...

Zrádci se začnou vysílat koncem února. Tvůrci v Liberci utratili asi deset milionů korun

Natáčení českého kriminálního seriálu Zrádci, jenž začne Česká televize vysílat 23. února, přineslo Liberci podle jeho tvůrců zhruba deset milionů korun. Peníze vynaložili hlavně za služby a pronájem lokací, řekl jeden z režisérů seriálu Matěj...

Hobby pejskaři i profi kynologové se sejdou na pejskařském plese

Sobota 22. února bude večer patřit všem libereckým milovníkům psů. V restauraci U Košků se totiž uskuteční již 11. pejskařský ples Kynologického Klubu Pavlovice.

Na TULce vyvrcholí oslavy čtvrtstoletí Fakulty umění a architektury

Tento pátek bude na Technické univerzitě v Liberci patřit zejména umělcům a architektům. Uskuteční se totiž oslavy 25 let Fakulty umění a architektury.

Nový Bor se stal letošním krajským Historickým městem

Letošním krajským Historickým městem se stal Nový Bor. A to zejména za regeneraci městských památkových rezervací a městských památkových zón.

Divadelní festival Modrý Kocour bude letos gynekologicky laděný

Že k sobě gynekologie a divadlo vůbec nejdou? No to byste se divili. Ostatně vás o tom přesvědčí letošní multižánrový divadelní festival Modrý Kocour.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.