Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Tvář hokejové legendy Jaromíra Jágra je nově na mincích

Do České mincovny v Jablonci nad Nisou v úterý zavítal jeden z nejznámějších českých hokejistů - Jaromír Jágr. Stal se tak se svou mincí v pořadí již jedenáctým členem kolekce Legendy československého hokeje.

Za návrhem, který zachycuje Jágra v době úspěchu v Naganu, stojí Martin Dašek. „Mám velkou radost, že u nás můžeme přivítat asi nejznámějšího Čecha na americkém kontinentu,“ komentoval Aleš Brix, obchodní ředitel České mincovny.

K dostání bude hokejová legenda ve zlatě i stříbře. Návštěvu v mincovně si Jágr pochvaloval. „Mohl jsem zjistit, jak vznikají mince. A jsem rád, že jsem si mohl minci osobně vyrazit,“ komentoval Jaromír Jágr. Zároveň dodal, že ačkoliv se sám nepovažuje za legendu, je rád, že může být ve zmíněné kolekci.

Do té se mincovna pustila v roce 2018 a jako první tehdy nechala vyrazit minci s legendárním Ivanem Hlinkou. Mezi „zlaté hochy“ patří dále Dominik Hašek, Jaroslav Pouzar, Vladimír Růžička nebo například Vladimír Martinec. Ještě během letoška přibydou do cyklu slavných hokejistů i Jiří Holeček, Václav Nedomanský a Milan Nový.

Ohodnoť článek

Foto Petr Zbranek

Štítky Jablonec, Česká mincovna, Jaromír Jágr, mince, hokej, Jablonec nad Nisou, Ivan Hlinka, Dominik Hašek, Nagano, Jaroslav Pouzar, Vladimír Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tvář hokejové legendy Jaromíra Jágra je nově na mincích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.