Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vrací se Večery Open Mic. Vystoupí stand up komička Alex Macháčová nebo Fragium 16

Po koronavirové odmlce se postupně do zajetých kolejí vrací i kulturní život. Jednou z takových akcí jsou i Večery Open Mic, kdy se v knihkupectví u Fryče mohou představit na jednom pódiu umělci slavní i méně slavní a z nejrůznějších uměleckých směrů.

„Večery Open Mic tradičně podporují umělce z Liberecka, a to je v tomto čase po nucené odmlce zvlášť důležité,“ vysvětluje pořadatel akce Martin Fryč.

Poračování akce je naplánováno už na páteční večer, začíná se v 18 hodin. Vystoupí stand up komička Alex Macháčová, vokálně – instrumentální soubor Fragium 16 a hudebnice Eva Čermáková.

Alex Macháčová 

Vystudovala odpady, získala titul indža, podělala desetiletej vztah, změnila práci, ztloustla, cítila se jako mindža. A když přišly kristovky, dostala kopačky. Paralyzovaná tímhle fuck upem vystoupila se svým prvním stand upem. Vůbec netuší, proč tenhle text plyne v tak primitivním rýmu, asi aby ukázala další nedokonalost, chybu. Nevadí, Saško, jednou se tomu zasmějem. Třeba tento pátek v Libáku.

Fragium 16 

Vokálně-instrumentální soubor, který se zabývá interpretací různých hudebních období. Největší záběr má v historické muzice od středověku do 19. století. Soubor spolupracuje s taneční lektorkou Hanou Tillmanovou se kterou pořádá celou řadu historických plesů. Členové souboru se aktivně věnují hře na repliky historických hudebních nástrojů. Program, který soubor nastudoval a předvede na tomto večeru bude ukázka historických písní středověku a renesance. V druhé půli koncertu se na vlnách hudby vydáme do Irska - uslyšíte krásné irské skladby.

Eva Čermáková 

Hudebnice, lektorka, konzervatoristka, muzikoložka...flétna, kytara, zpěv, texty...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Open Mic Liberec

Štítky open mic, fryč, knihkupectví, fragium 16, Liberecký kraj, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrací se Večery Open Mic. Vystoupí stand up komička Alex Macháčová nebo Fragium 16  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.