Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Studenti chtějí v Liberci natočit absolventský film. Na jeho vznik sbírají peníze

Studenti Filmové akademie Miroslava Ondříčka budou v dubnu natáčet v Liberci absolventský film. V novém krátkém filmu se věnují motýlům, identitě, lásce, úzkosti a dospívání, a i proto mu dali název Bělásek. Tvůrci teď sbírají finanční prostředky na natočení filmu. Natáčet se bude v dubnu v Liberci, kde se odehrává i děj příběhu a kde se na podzim uskuteční premiéra.

„Na dnešní, tedy moji, generaci působí ze všech stran spousta podnětů a je těžké se ve všech zprávách dostatečně rychle zorientovat, přizpůsobit se, a přitom nezavrhnout sám sebe. Vyprávíme intimní příběh dívky ve vztahu, který jsme sami prožili. Hledání sama sebe přirozeně doprovází pochyby a v čase mezi dětstvím a dospělostí zůstáváme často zmateni z velkého a rychlého světa. V konečné fázi je osamocení přijmutí sama sebe, smíření se s beznadějí, snaha se jí přizpůsobit, ale nenechat se otupit,“ řekl Petr Vaněk, režisér filmu Bělásek.

Hlavní roli bezejmenné dívky ztvární herečka Darija Pavlovičová, která má za sebou zkušenost jak s filmovým, tak divadelním či televizním herectvím. Ústřední písní filmu píseň Anety Langerové Hříšná těla, křídla motýlí. Právě skrze sbírání motýlů je hlavní hrdinka filmu schopná konfrontovat svá traumata z dětství.  

Snímek se bude natáčet v Liberci, protože se nám líbí kontrast krajského města s okolní přírodou. Výtěžek sbírky použijeme na realizaci filmu od scénografie, kostýmů, až po to, abychom zajistili všem členům štábu důstojné podmínky pro jejich práci,“ doplnil Vaněk.

Na vznik snímku přispěl filmařům Liberecký kraj, zbytek financí sbírají prostřednictvím veřejné sbírky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky film, Liberec, Filmová akademie Miroslava Ondříčka, absolventi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti chtějí v Liberci natočit absolventský film. Na jeho vznik sbírají peníze  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.