Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik obviňuje primátora Kroupu z útoků, ten zvažuje žalobu

Atmosféra mezi představiteli Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a vedením města Jablonec nad Nisou houstne. Argumenty jedné strany střídají názory strany druhé. Poslední zpráva Dopravního podniku ale primátora Jablonce Milana Kroupu natolik rozlítila, že bude záležitost řešit s právníky.

Dopravní podnik ve své tiskové zprávě uvedl, že Milan Kroupa na společnost DPMLJ útočí a dokonce uvádí celou řadu lží. „Vyjádření Bc. Kroupy na tiskové konferenci z 5. března jsou, nikoliv překvapivě, v mnoha případech nepřesná, často zcela lživá,“ vyjadřuje se vedení DPMLJ. Na to reaguje jablonecký primátor a celé nařčení odmítá. „Má vyjádření mohou být možná nepřesná, ale rozhodně odmítám, že by byla lživá,“ tvrdí Milan Kroupa.

Dopravní podnik ve své zprávě také upozorňuje na dlouholeté tunelování společnosti a připomíná i zásah policie v dubnu 2018. Zde vedení společnosti upozorňuje, že v kauze figuruje celkem devět osob. „S osobami je vedeno trestní stíhání pro trestné činy podplácení, přijetí úplatku, legalizace výnosu z trestné činnosti, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, poškození finančních zájmů EU a porušení povinnosti při správě cizího majetku,“ sdělil již dříve mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Psali jsme: Kauza dopravní podnik: Tři zadržené osoby soud do vazby neposlal

Primátor zvažuje žalobu

V textu tiskové zprávy pak Dopravní podnik nepřímo propojuje primátora Kroupu s touto neslavnou minulostí a uvádí: „V tomto kontextu je třeba vnímat i útoky v osobní rovině, které jsou proti představitelům DPMLJ ze strany Bc. Kroupy opakovaně a cíleně vedeny.“ Podle vyjádření primátora se jedná o útok na jeho osobu a v současné době zvažuje podání žaloby na vedení DPMLJ. „Představitelé Dopravního podniku mě obviňují ze spolupráce s trestně stíhanými osobami. V době, kdy se tyto události odehrály, jsem přitom vůbec nebyl v politice. Záležitost nyní budu projednávat s právníky, protože podle mého přesáhla určitou mez,“ konstatuje Kroupa.

Celou tiskovou zprávu Dopravního podniku naleznete na stránkách www.dpmlj.cz.

Podle primátora není zrovna šťastné ani tvrzení Dopravního podniku, že se nenechá nikým zastrašit a bude pokračovat v nastoleném trendu. Ten by dle vedení jablonecké radnice mohl vést ke konci celé společnosti. „Obávám se, že pokud bude DPMLJ takto pokračovat, brzo zavře brány,“ říká primátor.

Na dotaz novinářů, zda tyto „přestřelky“ mezi vedením Dopravního podniku a města celou situaci spíše nezhoršují, primátor říká: „Já jsem rozhodně nestál o to, aby se situace takto vyhrotila. Ovšem město Jablonec je akcionářem společnosti DPMLJ a je nemístné, aby se k němu potažmo ke mně jako jeho zástupci takto chovala.“

Foto JKIC

Štítky Milan Kroupa, primátor, Jablonec, DPMLJ, žaloba, dopravní společnost, Jablonec nad Nisou, Liberec, Evropská unie

Dopravní podnik obviňuje primátora Kroupu z útoků, ten zvažuje žalobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.