Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S Výleťákem pěšky pro radost a pro zdraví

PR článek

Plánujete výlet do Krkonoš, ale nevíte jakou trasu si vybrat? Inspirujte se Výleťáky, které pro vás naplánoval a prošel Svazek Krkonoše společně s Televizí Seznam. Díky výletům navštívíte zajímavé památky a poznáte i méně známá místa v Krkonošském národním parku. Tak neseďte doma a vyrazte s batohem na zádech objevovat jedinečnou krkonošskou přírodu.

Výleťák začínající v malebné osadě Strážné vám nabídne klid v přírodě, úžasné výhledy a představí méně známá či frekventovaná místa nejvyšších českých hor. Zavede vás Klínovým dolem kolem Hranostají skály, oblíbeného místa horolezců, k vodopádu Klínového potoka a odtud k Friesovým boudám, kde můžete ochutnat lahodný zlatavý mok místního pivovaru. Odtud trasa pokračuje za krásnými výhledy nad Klínovkou a jedinečnou krajinou Krkonoš opět zpět do centra Strážného. Zde můžete svůj výlet zakončit sladkou odměnou v místní cukrárně.

Výšlap z dělostřelecké tvrze Stachelberg přes Žacléř na Rýchorskou boudu je šestnáctikilometrové putování, které vám ukáže jedinečná místa a výhledy Žacléřska. Od rozhledny Eliška a podzemní dělostřelecké tvrze Stachelberg se vypravíte Prkenným Dolem do historického městečka Žacléř, kde stojí za návštěvu Městské muzeum nebo Hornický skanzen, a dále  na výjimečnou přírodní krkonošskou lokalitu Rýchory. Zde si určitě projděte Naučnou stezku Rýchory, na které se o této oblasti dozvíte mnoho zajímavého.

Krajem zapadlých vlastenců a pašeráků v západních Krkonoších, který pro svůj román Zapadlí vlastenci vybral Karel Václav Rais, se vydejte třeba na  podzim. Horská krajina s úchvatnými výhledy, horskou architekturou a barevnými stromy, vás zavede do míst, která ukrývají řadu méně známých výletních pokladů. Jedním z nich jsou Paseky nad Jizerou, kde najdete muzeum s unikátními expozicemi (např. Krkonošská houslařská škola). Odtud přes Rokytnici pokračujte až na vrchol Stráž a vyhlídku Strážník, které vám nabídne výhledy od Pasek přes Lysou horu až na Kotel.

Štítky výleťák, Krkonoše, výlety, výlet, Televize Seznam, Krkonošský národní park, Stachelberg (dělostřelecká tvrz), zdraví, Žacléř, Karel Václav Rais, Strážné, Klínový potok, příroda

S Výleťákem pěšky pro radost a pro zdraví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.