Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lesák je opravený a ze tří čtvrtin plný vody. Otužilci už se mohou vykoupat

Po zdlouhavé opravě se Lesní koupaliště otevřelo. Napuštění trvalo poměrně dlouho, nakonec ale pomohl déšť z konce týdne. Nyní už je areál otevřený, aktuálně ale zase moc nepřeje počasí.

Město plánovalo koupaliště zprovoznit mnohem dříve, plánované přespárování se ale protáhlo. Zpoždění oprav způsobily přívalové deště z přelomu května a června, které zanesly dno bahnem a pískem a bylo třeba ho nejprve vyčistit. Lidé tehdy také kritizovali, že tam moc řemeslníků nepracuje.

Během vlny veder tak koupaliště zůstalo prázdné a zavřené. To se změnilo až nyní. Napouštění začalo už minulý týden, po dlouhém suchu, ale trvalo dlouho. Pomohly až deště a nyní je vana skoro plná.


Koupaliště už je tak otevřené a láká návštěvníky, ty ale pravděpodobně odradí studené počasí. To se má změnit až o víkendu, kdy meteorologové předpovídají tropické teploty.

Lesní koupaliště bylo po letech diskusí zprovozněno loni v létě, předtím bylo uzavřené od roku 2001. Radnice do nejnutnějších oprav dala 7,5 milionu korun, po celou loňskou sezónu tu ale byly problémy s vodou. Bazénová vana prosakovala a kvůli suchu byl nedostatečný přítok. Prosakování vany se řešilo letos v rámci reklamace, kterou firma uznala. Město tak jen zaplatilo kvalitnější materiál, který je hydrofobní. Vedení radnice původně slibovalo, že areál na úpatí Jizerských hor znovu uvede do provozu nejpozději do konce června, což se ale nestalo a koupaliště se otevřelo až v polovině července.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Lesák, lesní koupaliště, koupání, koupaliště, oprava, vana

Lesák je opravený a ze tří čtvrtin plný vody. Otužilci už se mohou vykoupat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.