Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj žádá lyžaře, aby do Jizerek nevyjížděli. Jizerská magistrála skončila s úpravou tratí

Krásné počasí láká do hor stále stovky příznivců lyžování. Jenže podle vedení kraje je takové chování v rozporu s vládním nařízením.

Kvůli hrozbě šíření koronaviru chce Liberecký kraj omezit běžecké lyžování. Do bílých stop v Jizerských horách a Krkonoších dnes díky slunečnému počasí vyrazily stovky lidí, což je v rozporu s nařízením vlády, které se snaží množství lidí na jednom místě omezit. Liberecký kraj se proto od neděle rozhodl ukončit provoz skibusů, které do Bedřichova a na Smědavu běžkaře vozí. Po jednání Krizového štábu Libereckého kraje to dnes novinářům řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Vláda už v pátek rozhodla kvůli ochraně zdraví a zpomalení šíření nemoci COVID-19 o uzavření venkovních sportovišť s návštěvou více než 30 lidí od dnešních 06:00. Předčasně tím ukončila zimní sezonu v lyžařských střediscích. Běžecké tratě ale zůstaly v provozu. „Chci poprosit všechny běžkaře, aby nezvyšovali riziko přenosu nemoci tím, že se budou pohybovat ve velkých skupinách při tak masovém sportu, který je v našem kraji velmi oblíbený,“ řekl Půta.

Jizerská o.p.s., která se stará o údržbu téměř 200 kilometrů dlouhé Jizerské magistrály, tratě projela v pátek večer. Na doporučení krizového štábu to bylo naposledy. „Žádáme všechny, kteří si tam v téhle těžké době chodí odpočinout, aby zvažovali v jakém počtu se tam pohybují,“ dodal Půta. Obec Bedřichov se na doporučení krizového štábu rozhodla od dnešní půlnoci uzavřít všechna parkoviště. Policie navíc bude dohlížet na to, aby běžkaři v obci neparkovali a neblokovali průjezd.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jizerská o.p.s.

Štítky ČR, správa, rekreace, zdraví, hory, koronavirus, Liberecký, Jizerské hory, Jizerská magistrála, běh na lyžích, Martin Půta, krizový štáb, Liberecký kraj, Bedřichov, Starostové pro Liberecký kraj, lyžař, Krkonoše, Smědava, nařízení vlády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj žádá lyžaře, aby do Jizerek nevyjížděli. Jizerská magistrála skončila s úpravou tratí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.