Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příští sobotu opět vyjedou autobusy z Jilemnice a Harrachova na Zlaté návrší

Nejen že opět začnou jezdit autobusy na Zlaté návrší, ale spojení budou lépe dostupnější veřejnou dopravou. Nově budou některé spoje jezdit až z a do Martinic v Krkonoších.

Linka č. 991 bude jezdit na Zlaté návrší každé dvě hodiny. Lepší spoje by měly zajistit turistům větší komfort i umožnit lidem odložit osobní vozidla. „Spoje z Martinic pojedou v 9 a v 11 hodin a zpět v 9:45, 15:45 a v 17:45,“ sdělil náměstek hejtmana Jan Sviták. Spoje zároveň navazují na vlaky ve směru na Trutnov a Chlumec nad Cidlinou.

Posílena bude taky linka č. 995 z Harrachova a Rokytnice nad Jizerou. Spoje by měly být dle plánu v provozu minimálně do konce září. Vedení kraje nyní bude nový koncept sledovat. „Budeme ho průběžně vyhodnocovat a podle toho se rozhodneme, v jakém rozsahu případně ještě prodloužíme sezónní provoz na říjen,“ komentoval Sviták.

Tyto spoje ale nebudou jediné. Zůstávají i pravidelné půlhodinové pendlující linky. Dohromady by měla doprava zajistit i lepší dostupnost pro ty, kteří budou chtít zaparkovat ve Vítkovicích a v Dolních Mísečkách. Drobné změny se dotknou linky č. 947, která bude sjednocena s linkou č. 991. 

Na lince 947 z Jilemnice na Horní Mísečky navíc budou o víkendu jezditi dva páry autobusů umožňující přepravu kol. Až na Zlaté návrší ale kola převážet možné není.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Zlaté návrší, Krkonoše, doprava, Liberecký kraj, Harrachov, Jilemnice, Jan Sviták, Martinice v Krkonoších, hrad Martinice, Trutnov, Chlumec nad Cidlinou, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští sobotu opět vyjedou autobusy z Jilemnice a Harrachova na Zlaté návrší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.