Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ještěd o půlnoci vypne DVB-T multiplex i přechodovou síť DVB-T2. Přeladit musí i ti, co nové vysílání přijímají

Chystá se další krok k úplnému přechodu na DVB-T2 vysílání na Liberecku. Vysílač na Ještědu totiž o půlnoci vypne multiplex 2 DVB-T, který fungoval ve starém formátu, a také přechodovou síť MUX 12 v novém formátu. Zároveň začne finální vysílání DVB-T2 v MUX22. Přeladit tak budou muset i ti, kteří již normálně vysílání v novém formátu přijímají.

Ze starého formátu DVB-T půjde z Ještědu naladit už pouze programy na multiplexu 3. Ani to už ale nepotrvá dlouho, vypnuty totiž budou v noci z 19. na 20. srpna. Poté už bude na Liberecku vysílat pouze nový formát DVB-T2, zapnut bude finální DVB-T2 multiplex 23.

Veřejnoprávní Česká televize už v novém formátu vysílá, nyní následují komerční stanice. Podle státních garancí bude nový formát vysílat minimálně do roku 2030. 

Komerční programy, které budou vysílat z nového DVB-T2

Barrandov TV, Barrandov Kino, Barrandov Krimi, Noe TV, Nova, Nova CINEMA, Óčko, Óčko STAR, Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX, Prima KRIMI, CNN Prima News, Prima +1, Seznam TV, Šlágr TV, Šlágr 2, Radio Proglas a Rádio Dechovka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Ještěd, vysílání, DVB-T, Liberecký kraj, Barrandov, Česká televize, TV Prima, Noe, TV Nova, Nova Cinema, Óčko, Óčko Gold, Prima Cool

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd o půlnoci vypne DVB-T multiplex i přechodovou síť DVB-T2. Přeladit musí i ti, co nové vysílání přijímají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.