Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce kanalizace na Budovatelů se přesouvá na Anenské náměstí

Opravy kanalizace v Jablonci nad Nisou se přesouvají na Anenské náměstí a otevře se křižovatka Budovatelů a Poštovní.

Křižovatka se znovu otevře od 1. srpna, kdy se práce přesunou na úsek o délce 140 metrů a potrvají do konce října. „Práce budou zabírat prostor od křižovatky ulic Budovatelů, Soukenná a Kostelní po kruháč U Zeleného stromu,“ sdělil náměstek primátora Petr Roubíček.

Opravy tohoto komplikovaného úseku budou rozděleny do etap několika etap. To je také důvod, proč na tomto úseku vzniknou postupně tři staveniště. První potrvá jen tři dny, během kterých se napojí současný vodovod na provizorium. „To je položené od okružní křižovatky U Zeleného stromu až k hotelu Merkur,“ informoval Roubíček.

Druhé staveniště se týká od Fügnerovy ulice po most přes Lužickou Nisu. Výkopy zaberou celou silnici, to si vyžádá i kompletní uzavírku této ulice. „Část ulice od mostu k ulici Sadové bude obousměrná,“ řekl Martin Jančík, vedoucí odboru rozvoje. Třetí staveniště pak zabere polovinu ulice U Zeleného stromu od hotelu Merkur po most. Parkoviště na Anenském náměstí bude po dobu rekonstrukce zavřené.

Posun prací změní i objízdné trasy. Nově se lidé dostanou od Liberce až k parkovišti před Datartem. Doprava z Kostelní bude stále možná do Soukenné a střídavě do ulice Budovatelů. Částečný bude také vjezd do ulice U Zeleného stromu. Ke kruháči bohužel řidiči neprojedou. „Chodci nebudou moci přejít přes most v ulici U Zeleného stromu. Jako náhradní cesta budou sloužit ulice Soukenná nebo Dvorská, Lidická a 5. května. Po 15. srpnu se uzavírky a objížďky opět změní, a to dle skutečného postupu prací,“ dodal Jančík.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějcká Drbna

Štítky Jablonecko, rekonstrukce, Budovatelů, Anenské náměstí, strom, Jablonec nad Nisou, Soukenná, Datart, Lužická Nisa, kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kanalizace na Budovatelů se přesouvá na Anenské náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.