Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladá učitelka z Liberce vymyslela Výletník. Zábavná knížka pro děti láká do přírody i za památkami

Mladá učitelka Míša Němcová z Liberce je vedle pedagožky také umělkyní. Poslední měsíce trávila volný čas nad tvorbou Výletníku. Unikátní knížky a zároveň alba pro malé cestovatele.

Můžete krátce přestavit Výletník a komu je určen?
Výletník je zábavné sběratelské fotoalbum pro děti plné úkolů, hádanek i her. Můj Výletník je projekt pro malé výletníky i jejich rodiče, co milují cestování po České republice. Každý Výletník se vztahuje k jedné turistické oblasti a má svého vlastního zvířecího průvodce, který se objevuje na ilustracích všech samolepek a stránkách Výletníku.

Výletník slouží jako zábavné a vzdělávací výletní fotoalbum, které zároveň uchová vzpomínky z výletů po České republice.

Co všechno mohou děti s Výletníkem dělat?
Výletník si mohou vzít s sebou na výlet a přímo na turistickém místě plnit úkoly. Dále mohou do Výletníku kreslit, psát své zážitky z výletů, vlepovat fotografie, vstupenky z výletu a sbírat autorské samolepky a razítka z turistických míst. Součástí Výletníku je i krátký popis výletního místa a autorsky ilustrovaná mapa všech míst z Výletníku.

Proč je Výletník zaměřen právě na Český ráj? Budou následovat i další oblasti? Obsahuje i tipy na výlety?
Pro první Výletník jsem si vybrala Český ráj, protože je to moje oblíbená turistická oblast z dětství. Ano obsahuje, každá stránka ve Výletníku je věnovaná jednomu turistickému místu. Míst jsem pro Český ráj vybrala 38 a snažím se vybírat místa, která jsou vhodná pro turistiku s dětmi.

Knížka je plná ilustrací, které jste malovala. Jak dlouho vám trvalo celý výletník vymyslet a namalovat?
Myšlenku projektu nosím v hlavě už velmi dlouho, ale samotnou realizaci jsem začala až v době karantény, kdy jsem si pořídila grafický tablet a měla jsem dostatek času k malování a vymýšlení. Od první ilustrace do Výletníku k jeho vydání uběhlo pět měsíců.

Jedná se o produkt zaměřený na děti. Je to tím, že jste učitelka?
Určitě ano. Práce s dětmi mě baví.

Máte nějaké plány do budoucna... Třeba na další Výletníky?
Plánů mám spoustu, hlavu mám plnou nápadů, nebudu zatím prozrazovat. Mohu ale říci, že chystám i něco pro dospělé výletníky. Co se týká Výletníků, tak Výletník pro Český ráj je první z 29 turistických oblastí, které jsem pro projekt zvolila. Nyní už jsem v polovině prací na druhém Výletníku, který bude z Lužických hor. Postupně budu vydávat další Výletníky. Kromě Výletníků budou na mém e-shopu i nálepky, pohlednice, hry a jiné předměty související s cestováním s mými autorskými ilustracemi.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Michaely Němcové

Štítky Liberecký, Michaela Němcová, výletník, kniha, Liberec, výlet, projekt, samolepka, Český ráj, Česko, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá učitelka z Liberce vymyslela Výletník. Zábavná knížka pro děti láká do přírody i za památkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.