Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V rámci Dnů architektury se můžete projít korytem řeky nebo si prohlédnout železniční depo

Do festivalu Den architektury se v Libereckém kraji zapojí celá řada měst. Program vás zavede za architekturou, kulturou i přírodou.

Dny architektury probíhají od dnešního dne až do 7. října. K festivalu se připojí stovky město po celé republice. V Libereckém kraji se můžete vydat například za vodou v rámci akce Skrze město řekou, která se uskuteční v neděli v Jablonci nad Nisou.

Společně s krajinářkou Lucií Baldovou se můžete projít korytem Bílé Nisy a zároveň vyslechnout návrh lineárního parku. Procházka navíc přiblíží i architekturu a urbanismus v Jablonci. Všichni účastníci by ale měli být připraveni na procházku ve vodě a přizpůsobit tomu obutí.

Dny architektury nabídnou ale ještě mnohem více. Na webu www.denarchitektury.cz najdete v sekci program plánované akce ve všech zapojených městech a obcích.

Ve Vratislavicích se měla uskutečnit procházka od Zauhlovačky k mateřské škole. Jenže nakonec se tato událost neuskuteční. Přesto si lidé mohou alespoň na facebooku Zauhlovačky poslechnout od dnešního dne vyprávění Jana Vokurky o Vratislavické kyselce.

Za vodou a vodními díly vás zavede sobotní procházka v Jizerkách s architektkou Petrou Veselou. Ta připomene význam vody v minulosti i v současnosti a zmíní i téma malých vodních děl, která jsou často opomíjená.

Mezi zapojenými městy je samozřejmě i Liberec. Ten si připravil mimo jiné procházku s historikem Jaroslavem Zemanem, který vás zavede za vybranými stavbami z období Sudet. „Součástí bude prohlídka budovy bývalé Obchodní komory, dnešní budovy C Technické univerzity Liberec,“ informoval web.

„V průběhu Dnů architektury mají zájemci možnost vidět zajímavé stavby, zejména stavěné předchozími generacemi, a navíc s doprovodem odborníků. Je to velice inspirativní akce,“ sdělila radní Květa Vinklátová

V rámci akce Hurá dovnitř můžete v sobotu zamířit také do Turnova. Můžete od 10 hodin navštívit expozici v Muzeu Českého ráje zaměřenou na horolezectví nebo od 14 hodin zavítat na prohlídku železničního depa.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, Dny architektury, architektura, Liberecký kraj, festival, kultura, Jablonec nad Nisou, Jaroslav Zeman, Petra Veselá, Květa Vinklátová, Facebook, Bílá Nisa, Technická univerzita v Liberci, Hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Dnů architektury se můžete projít korytem řeky nebo si prohlédnout železniční depo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.