Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koronavirová opatření znovu omezí provoz úřadů v Libereckém kraji

Koronavirová opatření od pondělí 12. října znovu omezí provoz radnic v Libereckém kraji. Úřední dny budou jen v pondělí a středu. Jinak budou radnice většinou pro lidi zavřené, případně tam budou moci vstoupit klienti pouze na schůzky, které se dopředu domluví prostřednictvím telefonu nebo e-mailu. Třeba v Liberci a Jablonci nad Nisou mají radnice za normálních okolností úřední hodiny každý všední den a také v sobotu dopoledne.

Úřední dny omezila svým nařízením vláda, platit by zatím mělo dva týdny. Liberecký magistrát kvůli tomu na následující dva týdny zrušil on-line elektronický rezervační systém, všechny rezervace na následující dva týdny budou podle mluvčí magistrátu Jany Kodymové zrušeny včetně těch na pondělí a středu. Úřední hodiny budou po oba dny omezeny na dobu od 08:00 - 10:30 a 14:30 - 17:00. „V ostatním čase je magistrát pro veřejnost uzavřen," zdůraznila Kodymová. Stejně omezená bude i činnost infocentra.

Také v sousedním Jablonci nad Nisou omezí radnice úřední dny na pondělí a středu, otevřeno bude vždy od 08:00 do 11:00 a od 15:00 do 17:00. „Po tuto dobu budeme odbavovat v rámci kapacitních možností úřadu všechny klienty, kteří přijdou. Vždy je však třeba dodržovat rozestupy, ochranu dýchacích cest a desinfekci," řekl tajemník magistrátu Marek Řeháček. V ostatních dnech budou podle něj úředníci odbavovat jen klienty, kteří mají potvrzený termín na základě telefonické či elektronické objednávky. Úřad omezil i kontakty pracovníků, zrušil porady s výjimkou krizového štábu.

V České Lípě se rozhodli omezit úřední hodiny v pondělí na 08:00 až 13:00, ve středu tam lidé své záležitosti vyřídí od 12:00 do 17:00. „Odbor sociálních věcí a zdravotnictví v Děčínské ulici bude mít úřední hodiny v pondělí i středu od 08:00 do 13:00," doplnila mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Občané, kteří jsou v období od 12. do 25. října objednáni na úřad, mohou přijít i mimo nově stanovené hodiny. „Možnost nového elektronického objednání bude dočasně pozastavena," dodala mluvčí. V přízemí radnice bude podle ní urna, kam mohou lidé vhodit dokumenty, které potřebují úřadu doručit.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky koronavirus, správa, vláda, Liberecký kraj, radnice, Jablonec nad Nisou, magistrát, Liberec, Marek Řeháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirová opatření znovu omezí provoz úřadů v Libereckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.