Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dárek v podobně skipasů ukrytých za lyžemi pobavil. A Drbna byla u toho

Liberečáky minulý týden překvapily lyže s QR kódem, které se nacházely na všemožných místech po celém městě. Jejich nálezci budou odměněni skipasem. A jak celá příprava probíhala? To vám mohu říci, byla jsem totiž u toho.

Lyže se v Liberci objevily během úterní noci. A příprava celé akce byla vlastně velmi rychlá. Zatímco většina lidí v Liberci spokojeně chrupkala, na parkovišti pod Ještědem bylo před půlnocí živo. Úkol zněl jasně: polepit, naložit, rozvést a zaznačit přesné místo, kam byla lyže umístěna.

Někdo rozházel po Liberci lyže s QR kódem. Na vandaly to ale nevypadá

Během noci nebo nad ránem se v ulicích Liberce objevily lyže. Několik čtenářům nám již poslalo své fotky a my jednu lyži našli i nedaleko redakce. Kdo za nimi ale stojí?

V partě lidí trvalo polepení hromady lyží sotva pár minut. Horší už bylo samotné rozmístění. Na nás padlo rozdat lyže v centru mezi Fügnerkou a Benešákem. Jenže kam lyži postavit, aby byla dobře na očích a zároveň nepřekážela?

Když ji strčíte vedle koše, vypadá to jako odhozený bordel. A tak jsme postupně vytipovali místa, kde musely lyže každého kolemjdoucího „cvrnknout“ do nosu. První lidé, kteří se začali ráno trousit městem, si lyží buď nevšimli nebo o ně sotva zavadili pohledem.

Brzy si ale někteří zvídavější lidé zkoušeli načíst QRkód a první lyže putovali ke svým nálezcům domů. A pokud ještě o nějaké lyži víte, máte poslední šanci si ji vzít. Skiareál Ještěd totiž zítra všechny zbývající lyže zase sesbírá.

Za desítkami lyží po Liberci stojí Skiareál Ještěd. Netradiční seznamka odmění nálezce skipasy

Od úterní noci, kdy se po Liberci objevily podivné lyže s QR kódem a odkazem na Seznamku pro lyžaře, nebylo jasné, kdo za akcí stojí. Nyní je jasno. Lyže na různá místa po Liberci umístil Skiareál Ještěd.

Akce měla být nejen nevšedním Ježíškem pro milovníky lyžování, ale také měla za cíl trochu pobavit a rozptýlit veřejnost v současné nelehké době. A to se myslím, povedlo. Každý nálezce lyží dostane od Skiareálu Ještěd půldenní skipas. Kdo si pak dá tu práci a najde skrz sociální sítě druhou lyži do páru, dočká se skipasu celodenního.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Liberecký, Ještěd, Skiareál Ještěd, lyže, skipas, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek v podobně skipasů ukrytých za lyžemi pobavil. A Drbna byla u toho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.