Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nechce se vám na běžky do Jizerek? Zkuste Vraťák nebo Vesec

Nekonečné stání ve frontách před parkovištěm, lyžař, kam se podíváte… Ze zimní lyžařské idylky může být lehce noční můra. Když trochu oželíte krásné výhledy z vrcholů Jizerek, můžete vyrazit na běžky i do Liberce nebo Vratislavic.

Město Liberec se pustilo do úprav tratí na běžecké lyžování v areálu ve Vesci. „Je upraveno cca 10 km běžecké stopy a stále se snažíme prodlužovat stopy i mimo základní okruhy např. na kopec Špičák, sděluje mluvčí města Jana Kodymová.

Tratě na klasiku i skate upravuje každé ráno rolba. Ve Vesci na rozdíl od jiných míst můžete bez problému lyžovat i po setmění, aniž byste museli mít vlastní čelovku. „Ovál je osvětlený od 17.00 hod. do 6.30 hod. Po včerejším prodloužení běžkařských tratí budou osvětleny i jednotlivé okruhy,“ komentuje Kodymová.

A celkem tři trasy pro běžkaře připravili i ve Vraťáku. I ty jsou denně upravovány.. Aktuálně upravujeme tři trasy na loukách okolo koupaliště v celkové délce 5,3 km pro klasickou techniku i skate, uvádí starosta Vratislavic Lukáš Pohanka. Před hřbitovem se navíc nachází kilometrový skatinový okruh.

Pokud se chystáte právě do Vratislavic, možná si budete lámat hlavu s tím, kde nechat auto. Parkovat je možné na parkovacích plochách v ulici Náhorní, u hřbitova a také dále podél komunikace Nad Školou. Ve vzdálenosti 5 min. pěšky je pak možnost zaparkovat i u Kulturního centra VRATISLAVICE 101010,“ radí Pohanka.

PŘIPRAVUJEME PRO VÁS BĚŽECKÉ TRASY Jsme rádi, že nám sněhové podmínky dovolují pro Vás i letos připravit běžecké trasy...

Zveřejnil(a) Vratislavice nad Nisou dne Úterý 12. ledna 2021

Mezi dalšími, kde můžete doufat v menší koncentraci lyžařů, jsou například Zásada nebo Rádlo.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, Vratislavice, Liberec, lyžování, běžky, běh na lyžích, Jizerské hory, Vesec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechce se vám na běžky do Jizerek? Zkuste Vraťák nebo Vesec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.