Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pro jednou patří Jizerky jen místním. Ti si užívají upravených a prázdných tratí

Jizerské hory mohou v následujících dnech navštívit jen obyvatelé nejbližších obcí. Výjimečně tak hory nejsou narvané lyžaři, parkoviště nejsou do posledního místa obsazená a v obcích se netvoří dlouhé kolony.

Jizerská magistrála přitom stále nabízí skvělé podmínky pro sklouznutí se na běžkách. A Jizerská o.p.s. pokračuje omezeně i v úpravě. „Výrazně jsme omezili úpravu stop Jizerské lyžařské magistrály, upravujeme, když jsou stopy v horším stavu,“ sdělil ředitel Jizerské o.p.s. Martin Kunc.

Místní jsou nadšení a vděční

Přestože lyžařů, kteří se mohou v těchto dnech vydat do stopy, je výrazně méně, celá řada z nich využívá této možnosti mnohdy i více než dříve. Právě kvůli masám běžkařů, kteří v běžné sezóně odrazují od běžkařských toulek spoustu místňáků. Hlavně o víkendech, kdy návštěvnost Jizerek dosahuje extrémních hodnot. „Nezaznamenali jsme jediný negativní komentář od místních. Všichni si chválí, že i v této nelehké době mohou do stop a mají je pro sebe,“ komentoval ředitel.

Děkujeme vám, my, co bydlíme kousek od trati, že jste se na nás nevykašlali, a že můžeme chvilku po těch našich horách běhat jen my,“ vzkázala na sociálních sítích Andrea NUžijte si to místňáci. Pohyb v prázdných stopách vám závidím. Děkuji Jizerské o.p.s. za letošní sezónu, a že umožní jízdu i těm pár nadšencům, co do stopy můžou,“ napsal na facebooku Vítek P. Najdou se i lidé, kteří závidí, že do hor teď nemohou. Ti si budou muset na běžky nejspíše počkat do příští zimy. „Krásný, akorát jsem z toho trochu dost rozhořčená. Z jbc to mám kousek, ale bohužel nesmím,“ napsala pod příspěvek Jizerské magistrály Pája K. H.

Podle aktuálních informací mohou lidé z Bedřichova, Hejnic, Albrechtic v Jizerských horách nebo Josefova Dolu vyrazit do stopy na Mariánskohorské boudy, Protrženku, kolem Černé Nisy, na Prezidentskou nebo Smědavu.

O pokračování v úpravě navíc požádaly Jizerskou o.p.s. samotné obce. Proběhly žádosti od obcí, které katastrálně spadají k Jizerské magistrále, abychom upravovali pro jejich občany. My jejich požadavku rádi vyhověli, protože všechny obce nás finančně podporují a zároveň považujeme za důležité pohybovat se na čerstvém vzduchu,“ řekl redakci Kunc.

❄ Na zítřejší ráno budou připraveny tyto trasy ????Z Bedřichova: ➡️ Okruh závodu Jizerská 50 ➡️ Okruh T-mobile Magenta...

Zveřejnil(a) Jizerská magistrála dne Úterý 2. března 2021

Sezóna sice kratší ale přesto úspěšná

Letošní zimu považuje Jizerská o.p.s. celkově za úspěšnou. Martin Kunc k tomu dodal: „Již na začátku prosince 2020 proběhla strojová úprava alespoň na hladko (bez stop), do konce roku bylo sněhu pomálu a rolby nemohly z důvodu nízké výšky sněhu vyjet na magistrálu.“ Od nového roku pak probíhala úprava pravidelně, několikrát týdně.

Stejně jako v minulých letech mohou lidé podpořit Jizerskou magistrálu formou dárcovských SMS nebo vložením libovolné částky na účet veřejné sbírky. V příští sezóně si budou moci opět zakoupit samolepky a odznaky.Velmi si vážíme podpory kraje, měst, obcí, firem, ale i každého lyžaře, který s zakoupil samolepky, poslal peníze na účet, nebo zaslal DMS.“

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Jizerská magistrála

Štítky Liberecký, Jizerské hory, magistrála, Jizerská ops, lyžování, běžky, Jizerská magistrála, lyžař, běh na lyžích, Jizerská padesátka, Facebook, T-Mobile, Mariánskohorské boudy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro jednou patří Jizerky jen místním. Ti si užívají upravených a prázdných tratí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.