Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hejnicích našli mrtvého psa. Starostu kvůli tomu na sociálních sítích napadají

Velkou diskuzi a někdy až neuvěřitelné reakce způsobil příspěvek starosty Hejnic Jaroslava Demčáka, ve kterém hledal majitele nalezeného mrtvého psa. Starosta s kolegou na podnět Krajské veterinární správy zvíře téměř hodinu hledali a následně z místa odstranili. Někteří lidé ale starostu osočují, že podává neověřené informace nebo že se zachoval nesprávně.

„V pátek v 17:15 mi volali z veterinární správy, že v Hejnicích u lesa za pilařským provozem někdo nahlásil nález mrtvého psa,“ popsal redakci starosta Jaroslav Demčák. Podle informací od veterinářů mělo zvíře kousance nebo spíše pravděpodobněji řezné rány na krku. Veterinární správa také vedení města požádala, aby kadáver odstranilo.

Následně se starosta s kolegou vydali tělo psa dle popisu místa hledat. Jelikož zvíře nemělo čip, zkusilo město hledat majitele skrz sociální sítě. „Fotku jsem na facebook umístil proto, aby se majitel mohl případně rozloučit a pohřbít ho. Protože jsem nevěřil, že nikomu nepatří. Co dalšího se kolem toho spustilo, hlavně na profilu Hejnice u Liberce, je až psycho... Já ho nezabil a není mi to příjemné,“ komentoval Demčák. 

Po zveřejnění příspěvku právě na profilu města se totiž na starostu snesla vlna kritika. Některé komentáře totiž kritizovaly Hejnice za zveřejňování údajně neověřených informací. „Jak může oficiální stránka města vypustit takovou panickou zprávu, aniž by ji měla ověřenou?!“ napsala pod příspěvek Lenka Procházková. Další komentáře spekulovaly o zabití vlky, jiné se pozastavovaly nad možným úmyslným zabitím zvířete.

Příspěvek se po sociálních sítích rychle šířil s komentáři jako: „Vražda v Hejnicích - starosta dostal příkaz odstranit mrtvolu, tak tak učinil... Ne! zvíře není věc!“ Jenže vedení města podle všeho jen postupovalo dle pokynů KVS. Někteří komentující také nabádali vedení Hejnic, aby se obrátilo na policii a další orgány. „Příkaz pro nás byl jasný, neměl jsem potřebu vstupovat do řešení věci státním orgánem, který ví asi daleko víc, co se má dělat, než já nebo některý z čtenářů,“ vysvětlil starosta.

Nakonec se podařilo majitele psa nalézt. Případem se tak budou dál zabývat veterináři.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Demčák

Štítky Liberecký, Hejnice, pes, úmrtí, sociální síť, Jaroslav Demčák, Lenka Procházková, Facebook, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hejnicích našli mrtvého psa. Starostu kvůli tomu na sociálních sítích napadají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.