Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budovu Aviceny v centru Liberce koupil podnikatel Dědek. Bude tam soukromá ortopedická klinika

Jablotron podnikatele Dalibora Dědka koupil v centru Liberce budovu Avicena, v polyfunkčním objektu plánuje firma vybudovat operační sály a zázemí pro soukromou ortopedickou kliniku. Budovu, jejíž název odkazuje na slavného středověkého lékaře, postavil před pěti lety soukromý investor, částečně měla sloužit pro lékařské služby. Záměr se však původnímu majiteli nepodařilo naplnit. Jablotron se teď chce k záměru vrátit. Část objektu s kancelářemi bude ale dál sloužit nájemcům.

„Jablotron už léta pomáhá financovat zlepšování zdravotní péče v regionu. Klinika bude kvalitně doplňovat specializovanou ortopedickou kapacitu nemocnic v regionu. Cílem není generovat zisk, ale zajistit spokojenost pacientů, lékařů i dalšího personálu," doplnil zakladatel Jablotronu Dalibor Dědek. Klinika už má podle něj potřebné registrace a také smlouvy s klíčovými zdravotními pojišťovnami. Úpravy a dovybavení objektu by mělo začít v příštím roce a skupina ho bude financovat z vlastních prostředků.

Jablotron je ryze českou společností. Vznikl v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. Vyrábí mimo jiné také monitory pro sledování dechu kojenců nebo zařízení pro zdravé větrání rodinných domů. Skupina oslavila v závěru loňského roku 30 let od svého založení, dnes ji tvoří 21 firem a její obrat překročil loni tři miliardy korun. Aktuálně zaměstnává zhruba 560 lidí.

Skupina dlouhodobě věnuje část vydělaných peněz na dobročinné účely. Díky tomu vznikl například domov pro seniory v Jablonci nad Nisou nebo zimní ubytovna pro bezdomovce v Praze. Firma přispěla na rekonstrukci kostela v Hejnicích, zachránila Prezidentskou chatu v Bedřichově a Nadace Jablotronu převzala péči o Hrabětické louky v Jizerských horách. Jablotron mimo jiné vlastní většinu areálu bývalé Bižuterie v Jablonci nad Nisou a před dvěma lety koupil od Libereckého kraje také zchátralý areál jablonecké porodnice.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky reality, zdraví, elektronika, firmy, Jablotron, Liberec, Dalibor Dědek, Jablonec nad Nisou, Praha, klinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

Na plnou hubu? Další prázdnej barák ve městě o hovně. Doslova.

Středa, 28. dubna 2021, 18:33Odpovědět

Budovu Aviceny v centru Liberce koupil podnikatel Dědek. Bude tam soukromá ortopedická klinika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.