Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zítra odstartuje Rally Bohemia. Řidiče čekají omezení a uzavírky

Rychlostní zkouškou na Autodromu Sosnová u České Lípy zítra odstartuje letošní ročník Rally Bohemia. Jako tradičně si oblíbený závod vyžádá i určitá dopravní omezení.

Oficiální soutěž pak bude zahájena v sobotu na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. Odtud se závodníci přesunou na rychlostní zkoušky na Semilsko, Jablonecko a Liberecko. V neděli soutěž pokračuje na Mladoboleslavsku,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. V místech konání rychlostních zkoušek musí řidiči počítat s uzavírkami a zároveň se zvýšeným pohybem motorových vozidel. „Žádáme řidiče, aby k sobě byli navzájem ohleduplní, respektovali přechodná dopravní značení, důsledně dbali pokynů pořadatelů soutěže a dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu,komentovala Baláková.

Sobotní závod se pojede ze Staroměstského náměstí, následně přes Kvítkovice, Železný Brod, Bzí a Radostín. Dále se posádky přesunou na náročné rychlostní zkoušky na Liberecku, informovali organizátoři.

Mapy a bližší informace k jednotlivým rychlostním zkouškám najdou zájemci na webu Rally Bohemia.

Zejména řidiči, kteří přijedou k trati fandit, nebo budou chtít v její blízkosti svůj vůz zaparkovat, by si měli uvědomit, že nesmí parkovat na výjezdech z tratí rychlostních zkoušek. V kritických situacích by totiž blokovali průjezd sanitních nebo hasičských vozidel. Zakázáno je také parkovat na dalších místech v bezprostřední blízkosti konání závodů nebo přebíhat při závodech dráhu rychlostních zkoušek, upozornila Baláková.

Rally se jako každoročně zúčastní i veteráni a vozidla s alternativními pohony. Právě před elektromobily policisté varují. Po dráze se totiž tato vozidla pohybují velmi tiše, a proto by se měli diváci v blízkosti trati pohybovat opravdu opatrně.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Zbranek

Štítky Rally Bohemia, Liberecký, rally, auto, závod, Rallye Bohemia, Česká Lípa, soutěž, Liberecký kraj, Staroměstské náměstí, Mladá Boleslav, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, okres Mladá Boleslav, Kvítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Augusta

https://www.rallybohemia.cz/2021/cs/MCR/Rychlostni-zkousky/

Pátek, 9. července 2021, 07:37Odpovědět

Evžen Augusta

což takhle přidat přesný odkaz na stránku RZ

Pátek, 9. července 2021, 07:37Odpovědět

Michal Hruska

Nemůžu zjistit bližší info k "rychlostní zkoušky na Liberecku" - kde přesně? Nevíte někdo?

Čtvrtek, 8. července 2021, 15:29Odpovědět

Zítra odstartuje Rally Bohemia. Řidiče čekají omezení a uzavírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.