Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Špatně očištěné auto, letní pneumatiky. Policisté se zaměřili na zimní prohřešky řidičů

V uplynulých dnech si policisté počíhali na řidiče a stav jejich vozidel v zimním období. Jak se ukázalo, i za sněhu vyráží na silnice nejen zodpovědní řidiči.

Během akce, do které se zapojila desítka policistů, odhalily hlídky na 24 přestupků. „Mezi nimi bylo 8 hříšných řidičů se špatným technickým stavem vozidla a potrestaný byl i řidič, který si v ranním spěchu očistil jen částečně námrazu z předního okna a jeho výhled byl značně zhoršený,“ popsala za policii preventistka Dana Burešová.

Nejčastější byl špatný stav vozidla

Za přestupky udělili policisté celkem třiadvacet pokut v celkové výši 14 100 korun. Jeden přestupek policisté oznámili ke správnímu řízení. Nejčastějším prohřeškem byl špatný technický stav vozidel. „Časté bylo také nerespektování dopravního značení. Ve třech případech nedali řidiči přednost v jízdě, u stejného počtu řidičů řešili policisté neužití bezpečnostních pásů,“ komentovala Burešová. Dva řidiče také policisté nachytali, když během jízdy používali mobilní telefon.

Policisté připomínají že si řidiči musí dát pozor na řádně očištěné vozidlo od námrazy a větru. Také mají povinnost užívat zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud se na komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky policie, kontrola, auto, zima, Dana Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatně očištěné auto, letní pneumatiky. Policisté se zaměřili na zimní prohřešky řidičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.