Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na Jizerce teplota v noci klesla k minus dvaceti stupňům Celsia

Dnešní noc na Jizerce v Jizerských horách nebyla tak mrazivá jako dvě předchozí, když teplota klesla pod minus 22 stupňů Celsia. Dnes k ránu klesla k minus 20 stupňům, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

V dalších částech Jizerských hor byla noční teplotní minima mezi minus deseti až minus 15 stupni Celsia, pod minus deset stupni bylo i v krkonošském Harrachově. V níže položených částech Libereckého kraje teplota v noci klesla mezi minus čtyři až minus osm stupňů Celsia.

Podle předpovědi by mělo jít o poslední takto chladnou noc, dnes k večeru by se měla obloha zatáhnout a o nadcházející noci by mělo místy i sněžit. Přes den se teploty dostanou k pěti až osmi stupňům Celsia, nad nulou bude i na horách.

Zmrazky jsou na silnicích nižších tříd v západní části Krkonoš na Semilsku a policisté na svém dopravním webu varují před namrzlou vodou na silnici mezi Libercem a Kryštofovým Údolím u Hamrštejna. Povrchy vozovek v kraji jsou jinak suché a vymrzlé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČHMÚ

Štítky ČR, počasí, silnice, mráz, Liberecký, sjízdnost, Jizerské hory, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Liberecký kraj, Harrachov, Krkonoše, okres Semily, Liberec, Hamrštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jizerce teplota v noci klesla k minus dvaceti stupňům Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.