Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji dál výborné, i tak Ještěd sezonu o víkendu končí

Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji dál výborné. Ve skiareálech leží na některých sjezdovkách až metr sněhu. Ukončení sezony chystá Ještěd v Liberci, naposledy se tam bude lyžovat v neděli.

„Jdeme do finále. Na závěrečný víkend, co nás čeká, to jdeme uzavřít se sjezdovkami Nová Skalka a Liberecká. To znamená, budou v provozu obě lanovky a obě hlavní sjezdovky," řekl ředitel areálu na Ještědu Jakub Hanuš. Podle něj skončí o tomto víkendu i kvůli tomu, že potřebují udělat na dojezdu Nové Skalky terénní úpravy před letní sezonou. Na rozloučení se sezonou chystá skiareál na sobotní večer závod, do něhož se může přihlásit kdokoliv.

Noční lyžařský závod a velká party. Skiareál Ještěd se chystá na uzavření letošní sezóny

Unikátní noční závod Kästle Dark SNOW Ještěd na nové sjezdovce, celodenní zábavný program s DJs, parádní lyžařské podmínky, jarní počasí a skipasy za pár korun. Přijeďte se o víkendu 19. a 20. března rozloučit s letošní úspěšnou sezónou na...

Další velké areály v kraji ale zůstanou v provozu i po tomto víkendu. Společnost Ski bižu chystá ukončení sezony pro Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov v Jizerských horách na 27. března. „Na dnešek opět mrzlo, tak je to velmi dobré. A rozsah, co je v provozu, je stále stejný, počasí nás zatím nepoznamenalo. Úpravu děláme denně, takže krásné lyžování," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Tanvaldský Špičák zůstane otevřený ve stejném rozsahu jako nyní i po tomto víkendu. „A u těch dalších dvou areálů to bude podle zájmu," dodal Bažant.

Největší areál v kraji, který je v krkonošské Rokytnici, zatím termín ukončení sezony nestanovil. „Určitě sezonu nechceme končit, sněhu máme dostatek a dokud bude zájem lyžařů, tak pojedeme co nejdéle," řekl ředitel skiareálu Vít Pražák. Na sjezdovkách v Rokytnici leží od 45 do 70 centimetrů sněhu. „Pochopitelně sem tam jsou slabší místa, ale lyžování to vůbec neohrožuje. Podmínky jsou na to, kolikátého je března, excelentní," dodal Pražák.

V Krkonoších i Jizerských horách jsou nadále upravené stopy pro běžkaře. Jizerská o.p.s. ale kvůli ochraně kriticky ohroženého tetřívka obecného, jemuž nastává období toku, přestala od středy upravovat čtyři úseky magistrály. Konkrétně Štolpišskou silnici mezi Smědavou a Knajpou, Smrkovou cestu, jež vede kolem Plochého vrchu nedaleko Smědavy a dva úseky poblíž Jizerky - úsek od Kasárenské cesty k Protržené přehradě a část Jezdecké cesty mezi odbočkou od Promenádní cesty a vyhlídkou na Souš. Běžkaři musí navíc počítat s tím, že na Galerově cestě u Vysokého hřebene se pracuje v lesích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, Ještěd, lyžování, sjezdovka, Liberec, Jizerské hory, Nová Skalka, Tanvaldský Špičák, Rokytnice nad Jizerou, Smědava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji dál výborné, i tak Ještěd sezonu o víkendu končí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.