Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté na Liberecku kontrolovali, zda řidiči veřejné dopravy neřídí pod vlivem alkoholu. Našli jeden případ

V průběhu minulého týdne vyrazili policisté v Libereckém kraji do terénu a kontrolovali řidiče veřejné dopravy, zda neobsluhují vozidla pod vlivem alkoholu. Zaměřili se hlavně na tramvaje a autobusy, objevili pouze jeden případ.

„Na území Libereckého kraje proběhla v uplynulém týdnu dopravně bezpečnostní akce, při které policisté nemile překvapili v brzkých ranních hodinách některé z řidičů autobusů a tramvají,“ uvedla Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje.

Více než dvě desítky policistů z dopravní i pořádkové služby vyrazily do terénu a v době od 4.00 do 7.00 zkontrolovali řidiče 252 vozidel. 

„Zaměřili se zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek zejména u řidičů hromadné dopravy osob, převážně řidičů městských a mimoměstských autobusů a tramvají,“ doplnila Šrýtrová. 

Alkohol a drogy za volantem

Během této dopravní akce narazili policisté pouze na jeden případ řidiče, který byl pod vlivem alkoholu, a to na Českolipsku. Zkouška prokázala, že měl v krvi do půl promile. Odhalili také jednoho řidiče osobního motorového vozidla taktéž na Českolipsku, který řídil pod vlivem drog. Jeden z řidičů byl za nesprávný způsob jízdy pokutován.

„Tyto případy policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ dodala Šrýtrová. Během celé akce kontrolovali policisté řidiče tak, aby co nejméně narušili jízdní řády hromadné dopravy. V podobných akcích budou pokračovat.

„Apelujeme na veřejnost, v případě, že někdo z cestujících pojme podezření, že by mohl být řidič autobusu či tramvaje pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, ať kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158. Jde o zdraví všech,“ uzavřela Šrýtrová.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, doprava, policie, alkohol, veřejná doprava, drogy, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Liberecku kontrolovali, zda řidiči veřejné dopravy neřídí pod vlivem alkoholu. Našli jeden případ  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.