Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nerozhlédla se a vběhla pod auto. Pro zraněnou dívku z Velkých Hamrů letěl vrtulník

V neděli odpoledne srazilo auto ve Velkých Hamrech na Jablonecku dívku, která vběhla do silnice. Utrpěla středně těžká zranění, záchranáři ji letecky přepravili do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze na traumatologické oddělení.

K nehodě došlo v neděli krátce po třetí hodině odpolední. Dvě nezletilé dívky se procházely po chodníku vedle silnice, měly několik desítek metrů před sebou přechod pro chodce. Jedna z nich se však rozhodla si cestu zkrátit.

„Ještě dříve, než k němu došly, mladší z nich spontánně vběhla do silnice a chtěla ji přejít mimo tento přechod, který byl od ní vzdálený přibližně 30 metrů,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Ve stejnou chvíli se blížil osobní automobil jedoucí směrem od Tanvaldu na Držkov. Řidička vozidla se snažila brzdit, dívka se však ocitla v její jízdní dráze tak náhle, že se střetu zabránit nepodařilo.

„Chybu udělala dívka, která do silnice vběhla zřejmě úplně bez rozhlédnutí,“ konstatovala Baláková. Policisté provedli řidičce dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Na místo dorazila záchranná služba, která dívku letecky transportovala do pražské Thomayerovy nemocnice s podezřením na středně těžká zranění.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, Velké Hamry, letecká záchranná služba, silnice, Praha, okres Jablonec nad Nisou, Thomayerova nemocnice, Tanvald, Držkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerozhlédla se a vběhla pod auto. Pro zraněnou dívku z Velkých Hamrů letěl vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.