Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberečtí studenti zaujali na prestižní přehlídce. Jejich návrhy se dostaly do módních časopisů

V Praze proběhl další ročník módní přehlídky Prague Fashion Week. A hodně byly vidět studenti liberecké univerzity, kteří návštěvníky zaujali především spojením skla, šperků a propracovanými oděvními kolekcemi.

Prague Fashion Week patří k nejprestižnějším módním přehlídkám u nás. A liberečtí studenti se jí účastní pravidelně. Letos proběhla 10. dubna. „Přehlídku jsme sestavili ze semestrálních prací studentů druhého a třetího ročníku. Vybrané modely byly artefakty z textilní tvorby a oděvů, které reflektují subjektivní vyjádření stanoveného tématu. Vše doplnily studentské šperky z různých materiálů. Přehlídka byla velmi úspěšná,“ řekla univerzitnímu webu Zuzana Veselá z Katedry designu Fakulty textilní.

Liberecké modely na přehlídce zaujaly technickým provedením i originalitou. Doplněné byly o autorské šperky. „Na přehlídkách Prague Fashion Week se snažíme prezentovat pokaždé díla jiných studentů. Studenti tak dostávají příležitost představit svoji práci na významné přehlídce světových parametrů,“ doplnila Zuzana Veselá.

Prague fashion week 2022

Práce studentů z katedry designu v zaměření Návrhářství skla a šperku vznikaly pod výtvarným vedením Ludmily Šikolové, Marcely Kindl Steffanové a Jany Válkové Střílkové. V zaměření Návrhářství textilu a oděvu studenty vedli Svatoslav Krotký, Zuzana Veselá, Miroslava Focke a Ondřej Ludín.

A studentské práce zaujaly i časopisy, které se módou zabývají, objevily se například v Elle.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky prague fashion week, Praha, studenti, tul, liberec, univerzita, návrhy, šperk, Jana Janěková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí studenti zaujali na prestižní přehlídce. Jejich návrhy se dostaly do módních časopisů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.