Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce Vítkovské ulice v Chrastavě se protáhne. Začne na konci května

Minulý rok se obyvatelé Vítkovské ulice v Chrastavě dočkali nové splaškové kanalizace, silnice však nebyla zcela opravena. V letošním roce se totiž vybuduje nejen chodník, ale i nové pouliční osvětlení či zastávky autobusu. Stavba rozdělená na dvě etapy započne na konci května, řidiče čekají objížďky.

Nedodělaný povrch silnice ve Vítkovské ulici je od loňského roku noční můrou snad každého řidiče, který tudy projíždí směrem na Vítkov nebo Václavice. V květnu bude rekonstrukce ulice pokračovat.

„V rámci stavby se opraví zhruba kilometr silnice včetně opěrných zdí a propustků, vybuduje se 900 metrů chodníku a dvě autobusové zastávky. Nové bude i veřejné osvětlení,“ sdělila informační a mediální referentka Věra Baumgartnerová.

Práce budou zahájeny s prodlením

Stavba měla začít v druhé polovině května, termín se ale přesouvá až na konec měsíce.

„Zahájení rekonstrukce Vítkovské ulice se posouvá z důvodu překážek na straně dodavatele. Pravděpodobné zahájení stavby a dopravních omezení bude od pondělí 30. května 2022,“ informovala Baumgartnerová.

Úseky budou zcela neprůjezdné. „Příjezd pro rezidenty se radnice bude snažit zajistit v maximální míře v závislosti na aktuálně probíhajících pracích,“ uvedla referentka. 

V říjnu by měla být stavba hotová

Celková částka za rekonstrukci bude činit zhruba 33 milionů korun. Část za opravu silnice uhradí Liberecký kraj, město pak bude financovat nový chodník, zastávky a osvětlení. Práce by měly být hotové do října letošního roku.

„Jsem rád, že se ty dvě etapy spojily dohromady. Vím, že s tím budou spojené nepříjemné uzavírky. Na druhou stranu, snahou je, aby ta akce trvala co nejkratší dobu,“ řekl starosta města Michael Canov.

Řidiči si krátili cestu parkem

V minulém roce byl průjezd přes park povolen pouze autobusům, cestu si tudy často krátili i místní i přes zákaz vjezdu. Na dodržování zákazu dohlíželi policisté. 

„Objízdné trasy, které jsou vyznačené v plánku na webu, jsou oficiální trasy. V případě krácení si cesty přes park se řidiči vystavují postihu pro porušení zákazu vjezdu,“ upozornila Baumgartnerová.

Během stavby budou moci přes park projíždět pouze autobusy, pečovatelská služba a složky IZS. „Při uzavírce v loňském roce se řešilo těchto přestupků poměrně dost. Také letos policisté plánují častější kontroly v těchto místech,“ uzavřela.

Objízdné trasy při první etapě

První etapa stavby by měla trvat od května do srpna. „V první etapě bude uzavřena horní část odbočky na Horní a Dolní Vítkov po ulici Sportovní. Objízdné trasy pro osobní vozidla a linkové autobusy povedou ulicí Sportovní a pak dál na rozcestí, ať už směrem na Václavice nebo dál na Vítkov,“ uvedl Michal Cerman, investiční referent ORM.

Nákladní automobily budou jezdit na Vítkov přes Novou Ves, Mníšek a Albrechtice u Frýdlantu. Do Václavic bude možné jet po E442 sjezd Bílý Kostel nad Nisou, pokračovat odbočkou na Pekařku a poté dále na Václavice.

Druhá, podzimní etapa

V druhé etapě bude stavba pokračovat od křižovatky s ulicí Sportovní ke křižovatce s ulicí Školní. Linkové autobusy budou mít výjimku, budou moci jezdit do ulice Sportovní parkem z ulice Školní.

Objížďka pro ostatní vozidla směr Vítkov bude stejná, jako v první etapě pro nákladní vozidla, tedy přes Albrechtice, nebo po E442 a opět přes Pekařku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Veronika Dušková

Štítky Chrastava, Vítkovská, doprava, kanalizace, chodník, objížďka, rekonstrukce, stavba, silnice, Václavice, Michael Canov, Albrechtice, Pekařka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Vítkovské ulice v Chrastavě se protáhne. Začne na konci května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.