Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena spadla z koně v lesích v okolí Sosnové. Našla ji jízdní policie, která byla poblíž

Žena při projížďce spadla z koně a ztratila se v lesích v okolí Sosnové. Dezorientovanou jezdkyni vypátral oddíl jízdní policie z Frýdlantu, který byl zrovna poblíž. Policie tam měla totiž prezentační akci, přítomna byla i zdravotnická záchranná služba.

Jízdní policie z Frýdlantu vystupovala v neděli na prezentační akci s názvem Den s policií a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému. „Premiéru zde měli dva starokladrubští koně z oddělení služební hipologie ve Frýdlantu, kteří si tu hned získali srdce návštěvníků,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Po exhibici policisté odvedli koně z areálu autodromu a zamířili k lesu na procházku. Ta se však rychle změnila v ostrou pátrací akci. Hned u lesa policisty oslovil muž s tím, že hledá svou ženu, která v okolních lesích spadla z koně.

Jeden kůň budí větší respekt než deset policistů na zemi, říká vedoucí oddělení jízdní policie ve Frýdlantu

Oddělení jízdní policie ve Frýdlantu bylo zřízeno ke dni 1. listopadu 2021 a od počátku disponuje čtyřmi koňmi. Policisté s nimi vyjíždějí do celého Libereckého kraje a hlídají pohraničí. Vedoucí frýdlantského oddělení se s námi podělil o to, co...

„Při něm utrpěla částečnou ztrátu paměti a ani si nepamatovala, jak se do lesa dostala. V neznámém prostředí nemohla najít cestu zpět,“ informovala Baláková.

Čtyřicetiletá žena tak měla štěstí v neštěstí, že na policejním dnu byla přítomná i jízdní policie. Policisté nasedli na koně a vydali se ztracenou jezdkyni hledat. Našli ji zhruba po dvou kilometrech jízdy.

„Žádné vnější zranění neměla a byla schopná pod naším dohledem po svých dojít až na autodrom. Tam ji předběžně prohlédli zdravotníci zdravotnické záchranné služby, kteří tu rovněž měli své stanoviště,“ dodala mluvčí.

Žena utrpěla otřes mozku, lékař ji ošetřil a doporučil klidový režim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Sosnová, policie, jízdní policie, koně, pád, zranění, les, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena spadla z koně v lesích v okolí Sosnové. Našla ji jízdní policie, která byla poblíž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.