Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V představenstvu libereckého dopravního podniku končí Pabiška, jeden z tří členů

V tříčlenném představenstvu libereckého dopravního podniku nebude pokračovat Martin Pabiška. Dozorčí rada Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) mu na úterním zasedání neprodloužila funkční období. Konkrétní důvod odmítl předseda dozorčí rady DPMLJ a radní města Liberce Petr Židek sdělit. „Prostě mu nebylo prodlouženo (funkční) období," řekl Židek.

Pabiška se stal členem představenstva v roce 2018 společně s Michalem Zděnkem a Václavem Sosnou. Ti v představenstvu zůstanou. „Bylo to hlasování v dozorčí radě, dva byli navrženi na další období a pan Pabiška ne," dodal Židek. Zděnek je předsedou představenstva a Sosna místopředsedou. Obsazení volného místa bude podle Židka předmětem dalšího jednání mezi akcionáři.

„Město Liberec panu Pabiškovi děkuje za práci, kterou pro dopravní podnik vykonal. Dovolení nyní neobsazeného místa v představenstvu bude předmětem dalšího jednání mezi akcionáři,“ dodal Židek.

Majoritním vlastníkem je Liberec, minoritní podíl 0,38 procenta akcií drží od roku 2010 Jablonec nad Nisou. DPMLJ zajišťuje městskou dopravu v Liberci a také spojení do blízkých obcí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, MHD, správa, Liberec, firmy, DPMLJ, personální, dopravní společnost, dozorčí rada, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V představenstvu libereckého dopravního podniku končí Pabiška, jeden z tří členů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.