Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranná stanice ARCHA v Liberci pořádá komentované prohlídky. Loni přijala téměř dva tisíce zvířat

Záchranná stanice při Zoo Liberec ARCHA zve návštěvníky na komentované prohlídky, a to od 6. do 10. června vždy v 16 hodin. Poskytuje pomoc volně žijícím živočichům v nouzi, ročně přijme kolem 1 500 zvířat.

Záchranná stanice ARCHA poskytuje pomoc handicapovaným volně žijícím zvířatům, která jsou v důsledku zranění, nemoci či jiných okolností dočasně či trvale neschopna přežít ve volné přírodě, informovala tisková mluvčí Zoo Liberec Barbara Tesařová.

Loni pracovníci záchranné stanice vyjeli k 539 odchytům a přijali 1 933 zvířat. „Zpět do volné přírody se podařilo vypustit více než polovinu z nich,“ dodala mluvčí.

Komentované prohlídky se budou konat každý všední den od pondělí 6. června do pátku 10. června v 16:00. Kapacita prohlídky je omezena na 15 osob, zájemci se tak musí předem ohlásit prostřednictvím e-mailu capova@zooliberec.cz.

Nejčastěji se do záchranné stanice dostávají zranění ptáci či ptáčata, srny, netopýři a pozdní ježčí mláďata, ale také exotičtí mazlíčci, kteří utekli svým majitelům, jako například želvy, papoušci, fretky a další. Ty se stanice snaží vrátit majitelům nebo nabídnout k osvojení.

ARCHA zajišťuje odchyt handicapovaných volně žijících zvířat na Liberecku, Jablonecku, Frýdlantsku, Tanvaldsku, Turnovsku a Železnobrodsku. Dále poskytuje odborné ošetření a léčbu zraněných a nemocných živočichů, rekonvalescenci a potřebnou rehabilitaci volně žijících zvířat, vypouštění uzdravených jedinců zpět do přírody, odchov nalezených opuštěných mláďat a jejich navracení do přírody i důstojné podmínky pro dožití trvale handicapovaným zvířatům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, zoo, záchranná stanice, zvířata, archa, útulek, prohlídky, výlet, Noemova archa, Zoologická zahrada Liberec, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná stanice ARCHA v Liberci pořádá komentované prohlídky. Loni přijala téměř dva tisíce zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.