Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koupání v Hořeních Pasekách nakonec bude. Pracujeme na otevření, říká nová provozovatelka

Koupaliště v Hořeních Pasekách bez provozovatele nezůstane. Na základě článku v Liberecké Drbně se obci ozvala zájemkyně o provozování, která koupaliště na prázdniny otevře. K tomu by mělo dojít nejspíš v úterý.

„Bylo to strašně narychlo,“ říká Františka Šmídová, která o provozování koupaliště projevila zájem. Dohodla se se starostou Světlé pod Ještědem, pod kterou Hoření Paseky spadají a nyní už vše připravuje na start sezony. „Máme teď s přípravami hodně práce, rádi bychom ale otevřeli příští úterý, alespoň v nějakém omezeném režimu. Pak už to rozjedeme naplno,“ řekla.

Koupaliště Hoření Paseky Koupaliště na svazích Ještědu v nadmořské výšce 600 metrů nad mořem. Přírodní areál koupaliště nabízí návštěvníkům travnaté odpočinkové plochy s výhledem na Ralskou pahorkatinu. Stavěli si ho svépomocí občané Podještědí před mnoha lety. V roce 2018 prošlo rekonstrukcí.

O hledání provozovatele koupaliště se dozvěděla z článku na Liberecké Drbně. „Četla jsem to u vás,“ směje se. „Ale je to nádherný areál, úplně jsme se zamilovali,“ pokračuje.

Součástí koupaliště tak bude stánek s občerstvením, fungovat bude i zázemí s toaletami. Sezona v Hořeních Pasekách ale ani dříve začít nemůže, bazén je nyní vypuštěný, i když už jednou napuštěný byl. „Přišlo nám líto, aby bylo celou sezonu vypuštěné,“ uvedl k tomu starosta obce Tomáš Sluka. Podle něj totiž koupaliště prošlo před čtyřmi lety rekonstrukcí. „Tak jsme se rozhodli ho napustit,“ dodal.

Jenže s vodou byl problém, musela se vypustit. „Teď už se ale znovu napouští,“ dodala Šmídová. Areál se tak otevře se až v příštím týdnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koupaliště, hoření paseky, Ještěd, koupání, provozovatel, světlá pod ještědem, Drbna.cz, Ralská pahorkatina, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupání v Hořeních Pasekách nakonec bude. Pracujeme na otevření, říká nová provozovatelka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.