Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba parkoviště v Pastýřské vyjde město na 30 milionů. Práce začnou nejdříve na konci prázdnin

Liberec za modernizaci parkoviště v Pastýřské ulici zaplatí bez daně skoro 30 milionů korun. V úterý vedení města vybralo firmu, která zakázku získá. Práce začnou nejdřív na konci srpna, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Podle něj je to dané tím, že musí splnit ještě několik administrativních úkonů. „Je nutné uveřejnit rozhodnutí o výběru, kdy je patnáctidenní lhůta pro námitky," uvedl Šolc. Rozhodnutí o výběru musí podle něj také poslat k posouzení poskytovateli evropské dotace, která by měla pokrýt zhruba polovinu nákladů.

Modernizace parkoviště je první etapou roky plánované výstavby silnice Nová Pastýřská. Ta spojí Sokolskou ulici s Tržním náměstí a měla by pomoci odvést část dopravy z horního centra města.

O zakázku na modernizaci parkoviště v režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu, projevily zájem tři firmy. Radnice očekávala cenu bez daně 32 milionů, dvě nabídky byly pod ní, a to za 29,68 milionu a za téměř 31 milionů. Třetí uchazeč požadoval skoro 38,7 milionu. „Rada města vybrala firmu SaM Česká Lípa, která měla nejlevnější nabídku," dodal Šolc.

Parkoviště je na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie. Motoristé nyní parkují na hrbolaté hliněné ploše s kalužemi, po úpravách plochy by tam mělo být 134 míst k parkování. To bude podle náměstka asi o třetinu méně než nyní. „Když auta parkují nadivoko, tak se jich tam vejde více. To je potřeba úplně zodpovědně říci, že toto nové krásné parkoviště bude postavené dle všech platných státních a evropských norem. A to znamená, že parkovací místa budou komfortní, široká, pěkná, ale bude jich méně," řekl již dříve Šolc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky stavby, silnice, parkování, Liberec, pastýřská, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba parkoviště v Pastýřské vyjde město na 30 milionů. Práce začnou nejdříve na konci prázdnin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.