Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Dýňobraní, Burger Street festival a výstava hub

Léto pomalu odchází a střídá jej barevný podzim. Přijďte se rozloučit s teplými dny na pouť v Ruprechticích nebo do Hejnic. Pokud jste se však už naladili na podzimní atmosféru, v Jablonci nad Nisou se koná Dýňobraní.

V restauraci u liberecké přehrady se v pátek od 17:00 koná malý, ale našlapaný rockový festival Liberec Rocks. Vystoupí The Scoffers, Tcheichan, Potomek, Remedy a Sixpack. Přijďte podpořit rockovou kulturu v Liberci. Vstupné je 200 korun, pro děti do 12 let zdarma.

Již 17. ročník Vínobraní a Dýňobraní hostí Mírové náměstí v Jablonci nad Nisou. Tradiční akce nadcházejícího podzimu s atraktivním kulturním programem pro celou rodinu se koná v pátek od 10:00 do 20:00. Letošní téma je Strašidla a hororové bytosti. Uvidíte před Domem Vína přehlídku stovek vyřezávaných dýní z více jak 35 základních mateřských škol a speciálních škol z Jablonce a okolí. Nebude chybět burčák, ochutnávka vín a možnost zakoupit si a vyřezat dýni. V 19:30 bude i ohňostroj.

Po celý víkend probíhají letošní Ruprechtické slavnosti na louce u kostela U Obrázku. Těšit se můžete na bohatý program na pódiu, obří lunapark, stánkový prodej i občerstvení a sobotní  velkolepý ohňostroj. Na pódiu se představí Jan Bendig, Kevin Rous, Tea či Woko. Z atrakcí čeká návštěvníky StarWars, No limit, autodrom, vláček, létající sloni a další.

Polovina září přináší opět víkendový Burger Street Festival u Nákupního centra Géčko v Liberci. Karavanu nejvyhlášenějších burgerů, hranolek, zmrzlinářů a drinků obohatí sobotní program Hypermarketu Globus Liberec v podobě skákacího hradu, školičky vaření, malování na obličej a ochutnávek.

Tradiční výstavu hub pořádá Ekoporadna Orsej, jež působí při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě. Uskuteční se v ambitu muzea od pátku do neděle, i letošní ročník nabídne zajímavý podzimní zážitek. Program začíná v pátek mezi 10:00 a 14:00 pásmem pro žáky mateřských a základních škol. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se předem objednat. Po celou dobu trvání výstavy bude pro děti i dospělé připraveno doprovodné stanoviště s činnostmi v houbovém stylu. Na sobotu 17. září pořadatelé uchystali mykologickou poradnu. Od 13:00 do 16:00 zodpoví mykolog Martin Kříž vaše dotazy a pomůže s určením konkrétních druhů. Vstup na výstavu i doprovodný program je zdarma.

Město Hejnice pořádá v sobotu Hejnické babí léto, tradiční rozloučení s létem pro děti i dospělé. Před kostelem bude pro návštěvníky přichystáno spousta zábavných soutěží, hudby, občerstvení i dárků.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberecký kraj, akce, tipy, víkend, slavnosti, hudba, podzim, výstava, Jablonec nad Nisou, festival, Liberec, Hejnice, Ruprechtice, houby, Jan Bendig, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, Nákupní centrum Géčko, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Dýňobraní, Burger Street festival a výstava hub  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.