Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Seniorka v Železném Brodě zkolabovala a upadla na chodník. Zachránila ji čtveřice policistů

Štěstí v neštěstí měla seniorka z Železného Brodu, která upadla na ulici do bezvědomí. V blízkosti se pohybovaly hlídky policistů, kteří na místo okamžitě vyrazili a ženě poskytli první pomoc.

Nehoda se stala 26. října krátce před půl druhou hodinou odpoledne v ulici Jiráskovo nábřeží. Žena zkolabovala a nedýchala. „Policisté přijali na lince 158 oznámení ze zdravotnické záchranné služby o kolapsu 81leté ženy na chodníku. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídky, které se v té době pohybovaly v blízkosti místa události. Jednalo se o hlídku složenou z policisty z Oddělení silničního dohledu v Turnově pprap. Vadyma Riška a policisty z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou pprap. Lukáše Musílka,” informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Hlídka na místo dorazila čtyři minuty od oznámení. Policisté neprodleně zahájili resuscitaci. O minutu později dorazila další hlídka policistů z Obvodního oddělení v Železném Brodě – prap. Radek Šefr a prap. Ladislav Kotrba, kteří ve služebním vozidle měli k dispozici i automatizovaný externí defibrilátor (AED).

Po tomto elektrickém výboji se paní obnovila srdeční aktivita a policisté pokračovali v poskytování první pomoci až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. Po úspěšné resuscitaci byla seniorka transportována letecky do liberecké nemocnice,” uvedla mluvčí.

Spolupráce s policejními hlídkami, které mají ve vozidlech k dispozici automatizovaný externí defibrilátor, je pro naše posádky velmi důležitá“, řekl Michael Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. „Tyto hlídky bývají v bezprostřední blízkosti míst událostí, kde jde skutečně o život a je tak velmi důležité co nejdříve takovému člověku poskytnout první pomoc,” dodal.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonecko, Železný Brod, policie, záchrana, resuscitace, Turnov, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Krajská nemocnice Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka v Železném Brodě zkolabovala a upadla na chodník. Zachránila ji čtveřice policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.