Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Mikulášské besídky, prohlídka Liebiegova paláce a vánoční komedie v divadle

Svátek svatého Mikuláše je za rohem, tento víkend se na mnoha místech konají mikulášské besídky se zábavným programem všeho druhu. Mikuláše a jeho společníky potkáte opravdu všude. Nejen v Liberci se konají vánoční trhy s doprovodným programem, během adventní neděle můžete nahlédnout do Liebiegova paláce.

Botanická zahrada Liberec umožní po celý prosinec vstup zdarma seniorům nad 65 let. Děti do 6 let mají bezplatný vstup celoročně a všichni ostatní mohou navštívit botanickou zahradu zdarma na Štědrý den.

Městské muzeum v Železném Brodě pořádá Vánoční trhy na Bělišti od čtvrtka až do neděle v časech 9:00 až 17:00. Konají se v jednom z největších a nejkrásnějších domů, jenž reprezentuje pojizerskou lidovou architekturu 19. století a mají dvacetiletou tradici. Těšit se můžete na ukázky řemesel paní Aleny Matějkové (pátek a sobota) a malování vánočních kouliček na přání od paní Jany Doskočilové (neděle). Středisko volného času Mozaika a rodinné centrum Andílek se budou se svými tvůrčími dílničkami po celou dobu konání trhů věnovat dětským návštěvníkům. Převážně pamětníkům udělá radost výstava „Volha byl náš přístav“ o proslulé brodské hospodě.

Malé divadlo Liberec uvede v pátek od 19:00 premiéru Komedie o narození Páně z pera Jana D. Klejcha. Je zajímavá tím, že rozehrává příběh Panny Marie a Josefa, který je ovšem zasazen do prostředí Jizerských hor a navíc rozšířen o konfrontaci novozákonního děje s dnešním vnímáním Vánoc, čímž původní vyprávění klade do nového a rozšířeného kontextu. Rodinné představení je vhodné pro děti od školního věku. Vánoční hru plnou známých i méně známých koled můžete zhlédnout i v dalších dnech. Pozor, bude se hrát pouze v prosinci a na další reprízy si budeme muset počkat rok. Vstupenky zde

Mikuláš už pomalu klepe na dveře, přijďte si s dětmi užít mikulášskou besídku v sobotu do Centra Babylon. Společně s animátory z Dancemission bude připraveno dovádění s čerty, tanečky, oblíbené písničky, čtení z Pekelné knihy hříchů a samozřejmě sladká mikulášská nadílka pro hodné děti. Akce začíná v 16:30.

I do iQPARKU Babylon zavítá Mikuláš s čertem a andělem. Budou na děti čekat v sobotu i neděli v andělské a čertovské laboratoři. Registrace předem nutná. Těšit se můžete na hodinový program vždy v 10:00, 14:00 a 16:00 v laboratořích a pokusy pro nejmladší. Také vás čeká zdobení perníčků, výroba obláčků, nebo čertovská stezka pro odvážlivce. Vstupné na Mikuláše je 200 Kč za dítě, dospělý doprovod je zdarma.

Také v liberecké HOP Aréně připravili mikulášský program, a to od soboty do pondělí. O víkendu budou pro návštěvníky připraveny soutěže o ceny, 20 % sleva na parkourové lekce, nedělní parkourové vystoupení ve 13:00 a 16:00 a limonáda pro každého skokana zdarma. V pondělí 5. 12. dostanou malí sportovci 30 min skákání zdarma navíc.

Liebiegův palác (vila Johanna Liebiega mladšího) v Liberci se v neděli otevře veřejnosti a nabídne Adventní komentované prohlídky. Návštěvníci se dozví více o historii paláce, proběhlé přestavbě i o jeho budoucím využití. Komentované prohlídky se konají v 9:00, 10:00 a 11:00. Vstup je zdarma, avšak vzhledem k omezené kapacitě skupin je nutné mít časovou vstupenku. Prodej na www.evstupenka.cz

Rodný dům Ferdinanda Porscheho v Liberci bude v neděli hostit akci Adventní putování za Mikulášem a zdobení perníčků. Předvánoční atmosféra pomůže poodhrnout roušku starých lidových zvyků i pro nejmenší návštěvníky a je spojena s tradiční mikulášskou nadílkou. Vstupenku je třeba zakoupit v předprodeji pro dítě i doprovod. Dárkové balíčky k rozdávání Mikulášem označené jmenovkou přineste na začátek své skupiny na recepci. Netradiční cesta za tradičními lidovými zvyky v podání Divadýlka na Dlani začne v 16:00 a 17:00 hod. Od 15:00 hodin je otevřena kavárna a pro děti bude připraveno zdobení perníčků.

Ani ve Svijanské aréně Liberec na veřejném bruslení se děti neschovají před Mikulášem, čertem a andělem. V neděli od 15:00 do 17:00 bude u vstupu a na ledě na děti čekat Mikuláš s čertem a andělem, kteří hodné děti odmění sladkostmi a ty zlobivé pěkně (na ledě) proženou.

Mikulášská se koná i na Farmě Vysoká v Chrastavě, a to v neděli. V 9:30 předvedou ukázku ježdění děti z jezdeckého kroužku, od 10:30 začne program v hale s koňmi a v 11:30 se mohou děti na koních povozit s vodičem za 30 korun. Poté se můžete ohřát v horním patře restaurace, kde ve 12:00 započne Mikulášská nadílka. K poslechu zahraje živá hudba v podání kapely Náhodné setkání Duo.

Ohodnoť článek

Štítky Liberec, víkend, akce, vánoce, advent, mikuláš, besídka, děti, akce, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Mikulášské besídky, prohlídka Liebiegova paláce a vánoční komedie v divadle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.