Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Náborový příspěvek i městský byt. Zastupitelé v Jablonci schválili na další čtyři roky benefity pro strážníky

Zastupitelé v Jablonci nad Nisou schválili na další čtyři roky benefity pro strážníky a náborový příspěvek, díky kterým se v posledních dvou letech podařilo stavy městské policie stabilizovat. Na jednání městského zastupitelstva to řekl primátor Miloš Vele (ODS), který návrh předkládal. Od roku 2022 nabízí město novým strážníkům 150 tisíc korun náborový příspěvek, ale také další benefity jako příspěvky a volno na rekondiční pobyty, získat mohou i městský byt.

„Podařilo se nám nabrat osm lidí a myslím, že bez toho by se to nepovedlo, a nevím, jak by v takovém případě městská policie pracovala," doplnil Vele. Ve stejném období odešlo z městské policie šest lidí, většinou do důchodu. Městská policie má 50 míst, a aktuálně 48 lidí, jeden odchází podle ředitele strážníků Michala Švarce k vězeňské službě. Do budoucna město uvažuje, že by stavy strážníků ještě zvýšilo, nároky na ni podle primátora rostou.

Pro nové strážníky má město náborový příspěvek 150 tisíc korun, vyplacený ho nedostanou hned, ale ve třech splátkách. Strážník, který po úspěšném složení zkoušky získá osvědčení nutné k výkonu své práce, dostane 25 tisíc korun, stejnou částku mu pak město vyplatí po skončení dvanáctiměsíční zkušební doby. Zbylých 100 tisíc korun dostane strážník po úspěšném vykonání zkoušky odborné způsobilosti po pěti letech. Pro současné strážníky připravilo město odměny podle odpracovaných let. Od roku 2022 také město strážníků zvýšilo stravné na 150 korun.

Jablonecká městská policie hospodaří s rozpočtem kolem 50 milionů korun, kromě hlídek dohlíží na pořádek a bezpečnost v ulicích druhého největšího města v Libereckém kraji také pět desítek kamer a pomáhá i šest asistentů prevence kriminality. Město letos vybavilo první vůz městské policie kamerou s automatickým čtením registračních značek aut. Informace se přenášejí on-line na operační středisko městské policie. Do budoucna by chtěl ředitel Švarc kamerami vybavit všechny služební vozy strážníků.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Jablonec

Štítky ČR, správa, policie, peníze, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náborový příspěvek i městský byt. Zastupitelé v Jablonci schválili na další čtyři roky benefity pro strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.