Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Čtvrtek 29. srpna 2024  |  Svátek má Evelína
Bez reklam

Jablonec nabízí zdarma likvidaci autovraků, chce je odstranit z ulic

Jablonec nabídne obyvatelům města zdarma likvidaci jejich autovraků, město schválilo smlouvu s firmami, které zajistí odtah automobilů z ulic a jejich ekologickou likvidaci. Na rozdíl třeba od Liberce, České Lípy nebo Nového Boru zatím ve druhém největším městě Libereckého kraje neuvažují o tom, že by odtažená auta dražili, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Nepojízdných aut v Jablonci nad Nisou přibývá, často blokují i místa k parkování. Za poslední dva roky, se počet nahlášených nepojízdných aut v ulicích zvýšil více než dvojnásobně a na více než trojnásobek podle Fričové stoupl počet vozů s neplatnou technickou kontrolou. „Vlastníci nebo město loni odstranili z ulic asi 88 procent nahlášených vozidel, deset procent je stále v řešení," doplnila mluvčí. Město se teď podle ní dohodlo na spolupráci s firmou Jan Melichar – Odtahová služba, která bude auta odtahovat a uskladní je na svém parkovišti.

„I nám vadí auta, která se rozpadají na ulicích nebo parkovacích plochách, a zabírají tak potřebné místo. Proto jsme se rozhodli uzavřít smlouvu také s odborníkem na jejich likvidaci. Občanům pak budeme službu nabízet zdarma," řekl primátor Miloš Vele (ODS). Od služby si vedení města slibuje zjednodušení procesu likvidace autovraků i finanční úsporu pro obyvatele, z ulic by díky tomu měly zmizet nevzhledné autovraky, což přispěje i ke zlepšení se životního prostředí.

Na ekologické likvidaci nepojízdných aut se radnice dohodla s firmou Petra Kubáčka. „Občan, který potřebuje své auto zlikvidovat, se dostaví na radnici na technický odbor, konkrétně na oddělení správy komunikací, kde odevzdá doklady od vozu a firma se o vše ostatní postará," dodal Vele. O vozy, které bude třeba z iniciativy města odtáhnout, protože na silnici překážejí, se postará firma Jana Melichara. Odtah přijde na 3000 korun a stejnou částku bude stát měsíc na odstavném parkovišti, vše ale v takovém případě půjde na vrub vlastníka vozu. Na odstavné parkoviště firmy se vejde až 56 aut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, ekologie, automoto, správa, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec nabízí zdarma likvidaci autovraků, chce je odstranit z ulic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.