Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Liberci posypová sůl zničila skladovou halu, na zimu postaví provizorní

Posypová sůl na údržbu silnic v zimě zničila Liberci halu, v níž ji městské technické služby (TSML) skladovaly. Letos se stihne postavit jen provizorní hala s menší kapacitou, což může údržbu silnic v pátém největším městě v zemi v nadcházející zimě zkomplikovat. Ideálně potřebuje Liberec na zimu asi 6000 tun soli, kapacita provizorní haly bude zhruba 2500 tun, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

„Celé to solné hospodářství, to je svět sám pro sebe, protože samozřejmě sůl se musí kupovat a navážet v létě, pak se udržovat v suchu, aby v zimě byla k dispozici, protože v zimě už se úplně jednoduše přivážet nedá a navíc operativně se s tím špatně v zimním období manipuluje," řekl náměstek. Věří ale, že i přes komplikace se skladováním soli bude město schopné zimní údržbu zajistit.

Hala z 80. let minulého století, kterou bylo nutné letos zbourat, podle Šolce nebyla zcela vhodná ke skladování soli. „Měla ocelové nosníky, které sůl sežrala," řekl náměstek. Vybudování provizorní haly si vyžádá 2,5 milionu korun, plnohodnotné zhruba 40 milionů. Ta by se podle Šolce měla stavět v příštím roce. „Bude mít dlouhodobou životnost. Počítáme 50 let. Plus na střeše té nové haly na sůl budeme mít fotovoltaickou elektrárnu," dodal.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, počasí, stavby, Liberec, sjízdnost, firmy, TSML

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Místo aby se řešilo, jak omezit solení tím hnusem, tak se mu postaví hala nová.. geniální..

Neděle, 21. července 2024, 20:48Odpovědět

Liberci posypová sůl zničila skladovou halu, na zimu postaví provizorní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.