Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První lyžování přilákalo na Ještěd desítky lidí

První lyžování přilákalo do Sportovního areálu Ještěd desítky lidí. Liberecký areál je první, kde se v kraji začalo lyžovat, v provozu zůstane i o víkendu včetně oblíbeného večerního lyžování, řekl vedoucí střediska Jan Svatoš. Další střediska v Libereckém kraji zatím provoz nezahájila kvůli nedostatku sněhu.

Třeba na pomezí Jizerských hor a Krkonoš v Kořenově - Rejdicích chtějí vleky a lanovky rozjet po neděli. V Liberci je zatím provoz omezený, připravit se podařilo zatím jen 400 metrů dlouhou sjezdovku F10. "Podmínky jsou ale dobré, máme tam kolem 40 až 50 centimetrů technického sněhu a vyšlo i počasí," ujistil Svatoš. Na Ještědu se bude lyžovat jen v sobotu a v neděli, za snížené ceny. Celodenní lyžování přijde dospělého na 350 korun, děti na 200 korun. "V týdnu se lyžovat nebude, vlek se znovu rozjede až v pátek 19. prosince a pak už budeme jezdit každý den," dodal Svatoš.

Nedočkavci, kteří dnes večer na Ještěd vyrazili, byli celkem spokojeni. "Je to lepší než nic, už jsme byli celí nedočkaví, letos jsme na zahájení sezony čekali dost dlouho," řekl jeden z lyžařů. Přiznal ale, že na lyžích nestojí letos poprvé. "Byli jsme už v říjnu s dětmi v Alpách, jezdíme tam na konci října pravidelně už pár let," vysvětlil muž. Na Ještěd ale dnes vyrazil s kamarády, jako každý rok zahájit sezonu.

Už v sobotu plánovali zahájit sezonu také v oblíbeném středisku v Kořenově - Rejdicích. Oteplení ale plány zhatilo. "Středisko je připravené ze dvou třetin, potřebujeme ho ale dodělat, nechceme to pouštět za každou cenu a pak poslouchat stížnosti od lidí," vysvětlil majitel areálu Martin Martínek. Na příští víkend ale v Rejdicích čekat nechtějí. "Pokud se ochladí, jak slibují, a bude možné od sobotní noci zasněžovat, mohli bychom to pustit už v pondělí nebo úterý," dodal Martínek.

Až v průběhu příštího týdne plánují zahájit provoz i v oblíbeném krkonošském středisku Harrachov. Zasněžování červené sjezdovky u skokanských můstků spěje k závěru, stále ale ještě není podle představ provozovatelů. "Jezdit začneme, až budeme mít po celé sjezdovce minimálně 30 centimetrů sněhu. Z kvality slevit nehodláme," vysvětli náčelník tamní lanovky Milan Goč. Pouze pro lyžařské školy bude o víkendu otevřeno středisko v nedalekých Pasekách nad Jizerou a také jizerskohorské středisko na Severáku v Hraběticích.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky lyžování, Ještěd, Jan Svatoš, Sportovní areál Ještěd a.s., Liberecký kraj, Rejdice, Kořenov, Liberec, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První lyžování přilákalo na Ještěd desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.