Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V kraji přibylo za den přes tisíc nakažených koronavirem, nejvíce od začátku epidemie

V Libereckém kraji za čtvrtek přibylo 1020 nových případů koronaviru. Je to nové denní maximum od začátku epidemie.

Dosavadním bylo 981 případů z 12. března. Incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dní na 100 000 obyvatel, vzrostlo v kraji za poslední týden z 511 na 925. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Liberecké nemocnici chybí personál. Hledá desítky brigádníků

Kvůli péči o covidové pacienty chybí Krajské nemocnici v Liberci desítky pracovníků. Hledá proto brigádníky na dlouhodobou výpomoc pro lůžková oddělní. Informoval o tom mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Celkem mělo v Libereckém kraji za předchozích sedm dnů pozitivní test na koronavirus 4091 lidí, o týden dříve jich bylo 2262. Přibývá vážných průběhů i úmrtí. Za předchozích sedm dnů v souvislosti s covidem zemřelo v kraji 16 lidí, nejvíc od konce letošního dubna.

Všechny čtyři páteřní nemocnice v regionu už musejí omezovat plánové výkony. Ve čtvrtek bylo hospitalizováno 127 lidí s covidem a intenzivní péči potřebovalo 37 z nich. Před týdnem bylo 110 hospitalizovaných a ve vážném stavu 26 lidí.

K omezení plánované péče přistoupí po nemocnici v Liberci a Jablonci také Jilemnice

Nemocnice v Jilemnici od příštího týdne omezí plánovanou péči, důvodem je nárůst počtu pacientů s covidem, řekl ředitel nemocnice Jiří Kalenský. Omezená je už nyní i v nemocnicích v Liberci a Jablonci nad Nisou. Nemocnice se zároveň potýkají s...

Epidemická situace se zhoršuje ve všech okresech Libereckého kraje. Na Semilsku vzrostlo incidenční číslo v mezitýdenním srovnání z 530 na 986, na Liberecku z 532 na 917, na Jablonecku stouplo ze 459 na 865 a na Českolipsku z 505 na 785.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, epidemie, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo za den přes tisíc nakažených koronavirem, nejvíce od začátku epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.