Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájemci o čtvrtou dávku očkování proti koronaviru se už mohou registrovat na stránkách ministerstva zdravotnictví

Od 15. srpna spustilo ministerstvo registraci na čtvrtou dávku očkování proti koronaviru, a to přes centrální rezervační systém. Očkování provádí zdravotnická zařízení v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, Jilemnici a Turnově, očkují vakcínou Comirnaty.

„Aby byla ochrana před koronavirem co nejúčinnější v podzimních měsících, kdy všeobecně přibývá respiračních onemocnění, doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září. I nadále je nejdůležitější ochrana těch nejzranitelnějších. Proto zdůrazňuji, že kromě očkování stále platí základní hygienická pravidla – ruce, roušky, rozestupy,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Ministerstvo bude na očkování proti covidu lákat heslem o

Heslem nové kampaně ministerstva zdravotnictví na podporu pokračování očkování proti covidu-19 bude "Očkujeme se pro život beze strachu" s podtitulem "Zdraví přeje připraveným".

Naočkovat se další dávkou mohou osoby, u kterých uplynuly od posledního očkování proti koronaviru minimálně čtyři měsíce. „Stejně jako předchozí dávky i tato je dobrovolná," uvedla v tiskové zprávě Anna Vašková, mluvčí Libereckého kraje. 

Očkování se doporučuje osobám starším 60 let, lidem nad 18 s oslabeným imunitním systémem a zdravotníkům. „Vhodné je také pro klienty a pracovníky pobytových zařízení sociální péče," dodala Vašková.

V Libereckém kraji se čtvrtou dávkou očkuje v klášteře nebo u praktiků. Registrace se spustí v polovině srpna

Také v Libereckém kraji se postupně rozjíždí očkování čtvrtou dávkou proti covidu. Aktuálně očkují někteří praktičtí lékaři, očkuje se také v klinice EUC v libereckém klášteře. Od 15. srpna se opět půjde elektronicky registrovat.

Zájemci se mohou registrovat na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR. Lékařská zařízení očkují také první až třetí dávku. Bez registrace je možné nechat se naočkovat čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici každou středu od 8:00 do 12:00 hodin a čtvrtek od 15:30 do 19:00. Klinika má k dispozici vakncíny Comirnaty, Spikevax a Novavax.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNOL

Štítky Liberecký kraj, koronavirus, očkování, čtvrtá dávka, registrace, zdraví, očkování proti COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Comirnaty, Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Frýdlant, Turnov, Jilemnice, Vladimír Richter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o čtvrtou dávku očkování proti koronaviru se už mohou registrovat na stránkách ministerstva zdravotnictví  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.