Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nehoda v České Lípě. Děti na elektrokoloběžce srazily seniorku

K nešťastné srážce došlo v České Lípě v pátek odpoledne. Dvě třináctileté dívky na elektrokoloběžce se nevyhnuly pětasedmdesátileté ženě a narazily do ní zezadu. Seniorka utrpěla krvácející tržnou ránu na hlavě a skončila v nemocnici.

Pátek odpoledne se stal osudným pro pětasedmdesátiletou ženu z Českolipska. Na chodníku jí srazily dvě třináctileté dívky zezadu a žena tak skončila s mnohačetnými zraněními v nemocnici. „Chodkyně utrpěla krvácející asi sedmicentimetrovou tržnou ránu na hlavě, odřeniny na rukách a na nohách a také bolestivé pohmoždění trupu. Přivolaná zdravotnická služba ji převezla do českolipské nemocnice, kde ji lékaři hospitalizovali a její zranění označili za středně těžké," uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

Dívky ale neměly na chodníku vůbec co dělat. „V této souvislosti je třeba především zdůranit, že se po chodníku koloběžkou a ani jízdním kolem jezdit nesmí! Ten je určen výhradně pro chodce. Další samostatnou kapitolou jsou rychlé, a tím i hůř ovladatelné koloběžky na elektrický pohon, které pro děti rozhodně nejsou bezpečné," dodala Baláková.

Nebezpěčných jízd na elektrokoloběžkách přibývá. O víkendu do zaparkovaného auta naboural čtyřiačtyřicetiletý muž. Ten nadýchal 1,78 promile alkoholu a byl převezen do českolipské nemocnice. „Čtyřiačtyřicetiletý letý muž naboural v ulici T. G. Masaryka v Novém Boru do u krajnice zaparkovaného osobního vozidla. Pořádně si přitom pohmoždil rameno a také si hodně stěžoval na bolesti v zádech. Z místa havárie ho odvezla k vyšetření do nemocnice v České Lípě sanita. Ještě před tím, než do ní nasedl, jsme ho podrobili dechové zkoušce, a ta ukázala, že má v sobě 1,78 promile alkoholu," doplnila Baláková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Česká Lípa, policie, nehoda, elektrokoloběžka, nemocnice, chodník, Tomáš Garrigue Masaryk, okres Česká Lípa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda v České Lípě. Děti na elektrokoloběžce srazily seniorku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.