Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajská cizinecká policie má v Hrádku nad Nisou nové zázemí. Poslouží českým i německým policistům

V pátek proběhlo slavnostní otevření zrekonstruované budovy krajské cizinecké policie v Hrádku nad Nisou. Sloužit v ní budou čeští i němečtí policisté. Obnovu za 16 milionů hradilo město i z evropských dotací, Policie ČR spolufinancovala vybavení zázemí pro policisty částkou přes 1 milion korun.

„Objekt je nadále v majetku města. Budova bude sloužit jako společná služebna pro české a německé policisty. Prostory jsou koncipované pro čtyřicet policistů. Již nyní probíhají společné hlídky, akce, školení vnitrostátního práva, kurzy českého a německého jazyka, společné výcviky taktiky a samozřejmě policisté již nyní vykonávají společné hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Jana Světlá.

Rekonstrukce byla realizována v rámci projektu CBSC (Cross border security cooperation). Slavnostního otevření se mimo jiné zúčastnil ředitel KŘP LK Ondřej Musil, hejtman Martin Půta i starosta Hrádku Josef Horinka. „Jsem velice rád, že se tento projekt dokončil, a že je budova právě zde v Trojzemí. Musím poděkovat jak panu hejtmanovi Martinu Půtovi, tak samozřejmě i panu starostovi Josefu Horinkovi, protože bez jejich nadšení a podpory, by tento projekt nebyl dokončen,“ řekl Musil.

„Jsem velmi rád, že zde budou sloužit další policisté, kteří budou dohlížet na bezpečnost občanů a tím se zvýší i pocit bezpečí ve městě,“ uvedl Horinka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, cizinecká, rekonstrukce, stavba, Hrádek nad Nisou, Cizinecká policie, Policie České republiky, projekt, Martin Půta, Josef Horinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská cizinecká policie má v Hrádku nad Nisou nové zázemí. Poslouží českým i německým policistům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.