Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kontroly nákladních vozidel. Jen tři řidiči neporušili zákon

Před několika dny na silnicích v Libereckém kraji proběhla kontrola nákladních aut. Policisté se zaměřili především na překračování povolené hmotnosti, ale třeba i na technický stav vozidel. Ze sedmadvaceti kontrolovaných řidičů pak porušilo zákon hned čtyřiadvacet z nich.

Policisté nákladní auta kontrolovali na území celého kraje, a to na Malé Skále, Dubé, Sedmihorkách a v Rynolticích. Policisté kontrolovali, zda řidiči dodržují přestávky a doby odpočinků, zda nedochází k nedovolené manipulaci s tachografy a paměťovými kartami řidičů, zjišťovali technický stav vozidel, dodržování maximální povolené rychlosti, dále také upevňování nákladu, hmotnostní limity a přepravu nadměrných nákladů.

Zajímala je ale i přeprava drog nebo migrantů. Do akce bylo zapojeno na dvě desítky dopravních policistů. „Během akce zkontrolovali celkem 27 vozidel, z toho 17 nákladních vozidel z České republiky a 10 cizinců.  Porušení zákona zjistili celkem u 24 řidičů,“ vypočítala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nejčastějšími prohřešky byly nedodržená hmotnost vozidla a také jejich nevyhovující technický stav. Ve dvou případech dokonce policisté řidičům zakázali další jízdu. „Pozitivní zjištění bylo, že během kontrol nebyl nikdo z kontrolovaných řidičů pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek,“ dodala mluvčí.

Podle ní budou policisté v podobných kontrolách pokračovat. „A to i v rámci běžného výkonu služby při silničních kontrolách na celém území Libereckého kraje,“ uzavřela Šrýtrová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, nákladní auta, nákladní automobil, Liberecký kraj, Česko, Dubá, Malá Skála, Rynoltice, Sedmihorky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly nákladních vozidel. Jen tři řidiči neporušili zákon  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.