Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovanu pomohla střídání. Několik hráčů hrálo pod své možnosti, hodnotil trenér Hoftych

Slovan v infarktovém závěru otočil utkání s Teplicemi a v neúplné tabulce se posunul na třetí místo. Trenér Hoftych po utkání mluvil o nepovedeném prvním poločase i tlaku, který na jeho tým zřejmě trochu dolehl.

Jak byste zhodnotil utkání s Teplicemi?
První poločas jsme nebyli dobří. Prohrávali jsme souboje, byli jsme nedůrazní. Hodně hráčů hrálo pod své možnosti. Z mého pohledu jsme nepůsobili tak týmově, jako jsme zvyklí. Přesto jsme měli několik šancí včetně penalty, kterou Rabušic neproměnil. S první půlí jsme ale nebyli spokojeni. Teplice vedly zaslouženě. Chtěli jsme to ve druhé půli dostat víc do emocí, aby tam hráči dali srdce, prostřídali jsme, Rondič, Faško i Nečas přinesli oživení a dočkali jsme se vítězné branky. Jsme za to rádi, protože zápas nás nezastihl v úplné pohodě a nevyvíjel se dobře.

Otřásla s týmem vlastní branka už ve třinácté minutě?
Nemyslím si, že by s námi otřásla branka, spíš jsme chytli zápas, který zkrátka musí někdy přijít. Od některých hráčů v prvním poločase nebyly výkony, na které jsme zvyklí. Pět šest hráčů nehrálo na své možnosti. Působili jsme komplikovaně, nejednotně, netýmově. 

Michael Rabušic hodnotí utkání s Teplicemi

Důležitým momentem se stala neproměněná penalta. Byla špatně kopnutá? Co jste k ní Rambovi řekl?
Určitě byla špatně kopnutá, na druhou stranu, Rambo před tím penalty proměňoval, teď ji nedal, důležité bylo, že se z toho oklepal a nakonec skóroval.

Co poločasová přestávka, bylo při ní v kabině dusno?
Neříkal bych dusno, něco jsme si ale řekli. Celé to máme postavené na týmu a na tom, že dodržujeme jednoduché principy, kluci občas chtěli vymyslet něco jiného. Chápu, že k tomu nepřeje terén, ale zbytečně si tu hru komplikovali. Věřili jsme, že Teplice přehrajeme silou, ale bylo to spíše obráceně. 

Jak jste prožívali závěr? Nejprve zaváhání brankáře Knoblocha, potom gól Rondiče, poté ještě zkoumání VAR?
Jsou to infarktové situace. U Milana Knoblocha byla hrubá chyba, že tam ta malá domů vůbec šla, protože terén už byl těžký a pro gólmana je to složité. Gól Ronďáka byl po krásném centru Mosquery, pak se ještě zkoumala situace v našem vápnu. Nikdy nevíte, jak to dopadne, ale myslím, že za druhou půli jsme si vítězství zasloužili.

K velkému obratu přispěli střídající hráči.
V poločase jsme klukům říkali, že nemají moc času, aby si udrželi místo v sestavě, že jinak brzy sáhneme ke střídání. Faško, Rondič i Nečas dobře pracují na tréninku a zaslouží si to. Nakonec jsme se rozhodli i kvůli tomu, že Karafiát dostal žlutou kartu a Kamso Mara také. Šli jsme do větší ofenzivy, změnili jsme to, že jsme hráli spíš 4-1-4-1 s tím, že Sadílek je tak komplexní fotbalista, že to stačí všechno oběhat. Faško naskočil velmi dobře, měl skvělé přihrávky, stejně tak Ronďák, který vyhrál souboje a i Nečas přinesl kvalitu. Všichni tři, co přišli, zahráli velmi dobře.

Rabušic se prosadil i poté, co neproměnil penaltu. Ukazuje to na dobrou mentalitu, kterou má?
Rambo to má na takovém terénu velmi složité. Cel týden jsme trénovali na umělce, není to žádný elastický elegán, i pro něj je to složitější, vyrovnat se s terény. Nakonec dal důležitou branku, vyhrál hodně soubojů a Rondič dal vítěznou branku, takže když oni dva tam jsou a je tam hodně míčů do vzduchu a do nátlaku na soupeře, tak je to pro každou obranu velmi těžké.

Rondič se znovu trefil. Je ideálním žolíkem?
Zlepšil zakončení, umí to uklízet. Někdy je nevypočítatelný i pro nás pro trenéry, takže musí být i pro soupeře, když nikdo neví, kam vlastně běží. Dal krásnou branku, a to je důležité. Když jsou s Rambem ve dvojici, jsou nepříjemní pro každého soupeře. 

Vypadalo to na smolný scénář, nakonec skončil euforickým obratem. Jak podobné zápasy prožíváte?
Byl to důležitý zápas, věděli jsme, co tři body v tabulce udělají. Věděli jsme i o síle Teplic. Byli jsme pod určitým tlakem, oni v pozici, že když něco uhrají, bude to pro ně dobré. Jsou to infarktové stavy, ale konec jsme si užili.

Čeká vás derby v Jablonci. Máte mu po podzimní domácí porážce co vracet?
Ten zápas jsme byli po covidu, Jablonec zaslouženě vyhrál. Záleží na tom, jaké bude hřiště, co se za ten týden stane. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, hoftych, teplice, FC Slovan Liberec, FK Teplice, Michael Rabušic, Rambo, FK Baumit Jablonec, Michal Sadílek, Milan Knobloch, trenér, terén, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu pomohla střídání. Několik hráčů hrálo pod své možnosti, hodnotil trenér Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.